İstanbul'da Trabzon tanıtım günleri sona erdi

İstanbul Feshane’de 26-29 Eylül tarihleri arasında yapılan Trabzon Tanıtım Günleri sona erdi. 4 gün boyunca İstanbul’da yaşayan Trabzonlular memleket özlemlerini azda olsa dindirme fırsatı buldular. Çeşitli etkinlikler ve konserlerle renkli anların yaşand

İstanbul'da Trabzon tanıtım günleri sona erdi

İstanbul Feshane’de 26-29 Eylül tarihleri arasında yapılan Trabzon Tanıtım Günleri sona erdi. 4 gün boyunca İstanbul’da yaşayan Trabzonlular memleket özlemlerini azda olsa dindirme fırsatı buldular. Çeşitli etkinlikler ve konserlerle renkli anların yaşandığı fuar son gününde de ziyaretçi akınına uğradı.

Fuarı ziyaret eden vatandaşlar Trabzon’a özgü yöresel yiyeceklerden bolca alma imkanı bulurken Belediyelerin ve derneklerin açtığı stantlarda da kenti tanıma fırsatı buldular. Trabzon Belediyesi açtığı stantla ziyaretçilere projelerle Trabzon’un değişen yüzünü gösterirken şehri ve projeleri tanıtan on biner CD, dergi, broşür ile 20 bin hediyelik kemençe ve hamsi anahtarlığı dağıttı. Belediye standında çay ve fındık ikramı yapılan ziyaretçiler bolca hatıra fotoğrafı çektirdi. Tanıtım günleri etkinliğine konuşmacı olarak KTÜ’den katılan Öğretim Üyelerine ve Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı Mustafa Demir’e Trabzon Belediyesi adına hediyeler takdim edildi.  

Etkinli boyunca kemençe sesinin susmadığı fuarda ziyaretçiler oluşturdukları horon halkaları ile doyasıya eğlendi. Trabzon’un kardeş şehri Kahramanmaraş da etkinlikte Trabzonluları yalnız bırakmayarak açtıkları stantla bölgeyi tanıtıcı dergi ve broşürler dağıtırken sergiledikleri  halk oyunları ile fuara ayrı bir heyecan kattılar.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler