İstanbul'da Trabzon anlatıldı

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Toplu Konut İdaresi (TOKİ) 2011 Konut Kurultayı'na katıldı.Gümrükçüoğlu, "Kentsel Dönüşüm Türkiye'de Neden Gerekli?" başlıklı konuşmasında Zağnos Vadisi'ne ilişkin p

İstanbul'da Trabzon anlatıldı

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Toplu Konut İdaresi (TOKİ) 2011 Konut Kurultayı'na katıldı.

Gümrükçüoğlu, "Kentsel Dönüşüm Türkiye'de Neden Gerekli?" başlıklı konuşmasında Zağnos Vadisi'ne ilişkin projeyi anlattı. Projenin Trabzon için önemine dikkat çeken Fevzi Gümrükçüoğlu, "Ben iddialı olarak şunu söylemek istiyorum. Ankara'daki Dikmen Vadisi'nden daha güzel bir vadiyi Türkiye'ye kazandıracağız. Nedeni şu; Ankara'dan farkımız bizim Zağnos tünelimizin olması, denizimizin olması. Zağnos, turunçgillerin olduğu, Trabzon hurmasının olduğu bir vadiydi. İki vadi arası surlarla çevriliydi. O surların ortasında ise Ortahisar dediğimiz Trabzon bölgesi var. Yani aslında eski tarihi Trabzon bölgesi. Zağnos Vadisi'ndeki proje sonuçlandırıldığında baskın yağışlardan kurtulacağız çünkü derenin üstünü açacağız. Zira kanalizasyon suları karışıyordu. Geçmiş tarihte bunun üstü örtülmüştü. Biz şu anda Devlet Su İşleri ve TOKİ ile birlikte yürüttüğümüz projelerin yanı sıra baskın yağışları ve selleri önlemeye çalışacağız" dedi. Gümrükçüoğlu, belediyenin kısıtlı imkanlarıyla kanalizasyon borularını değiştirdiklerini ve derenin artık yağmur sularıyla akabilmesini sağladıklarını ifade ederek, "Gerçekten denizle irtibatı sağlamış olan bir hava koridoru, bir yeşillik koridorunu bu tarihi kentte belki 400 yıl öncesinde olduğu şekilde kazandırmış olacağız. İnsanlara oksijen ve gezme alanı sağlayan bu nokta, maalesef 50'li yıllarda seçim kazanma amaçlı şöyle veya böyle göz yumulan, daha sonra imar affıyla devam ettirilen çarpık yapılaşma, gecekondu alanlarından kurtarılacağı gibi, doğalgazın şu anda yerleşmekte olduğu Trabzon'da hava kirliliğinin de önüne geçmiş olacak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel