İşsizlik En Az Karadeniz'de

 İşgücüne katılma oranı yüzde 48,8 olan İstanbul'da her yüz kişiden 11,8'i işsiz durumda. Batı Karadeniz bölgesi ise yüzde 6'lık işsizlik oranıyla işsizliğin en az olduğu bölge.AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden yaptığı değerlend

İşsizlik En Az Karadeniz'de

 

İşgücüne katılma oranı yüzde 48,8 olan İstanbul'da her yüz kişiden 11,8'i işsiz durumda. Batı Karadeniz bölgesi ise yüzde 6'lık işsizlik oranıyla işsizliğin en az olduğu bölge.

AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden yaptığı değerlendirmeye göre, 2011 yılı itibarıyla kurumsal olmayan nüfusun (üniversite yurtları, yetiştirme yurtları, huzurevi, özel nitelikteki hastahane, hapishane, kışla vb. yerlerde ikamet edenler dışında kalan nüfus) 72 milyon 376 bin kişiye ulaştığı Türkiye'de çalışma çağındaki nüfus, yani 15 ve daha yukarı yaştaki nüfus 53 milyon 593 bin kişi olarak belirlendi.

İşgücüne katılma oranının yüzde 49,9, istihdam oranının yüzde 45, işsizliğin yüzde 9,8 olduğu 2011 yılında, en fazla işsizlik İstanbul'da görüldü. İstanbul'da işgücüne katılma oranı yüzde 48,8, işsizlik oranı ise yüzde 11,8 oldu. İstanbul'u yüzde 36,3 ile işgücüne katılma oranının en düşük olduğu Güneydoğu Anadolu Bölgesi izledi. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde işsizlik oranı yüzde 11,7 olarak belirlendi. Bu bölgeyi yüzde 11,2 ile Ortadoğu Anadolu ve yüzde 10,6 ile Akdeniz Bölgesi takip etti.

Geçen yıl itibarıyla işsizliğin en az olduğu bölge ise Batı Karadeniz. İşgücüne katılma oranının yüzde 54,7 olduğu bu bölgede işsizlik oranı yüzde 6 olarak belirlendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel