İsrail'e Trabzon'dan kınama

Haber61 - Haber Merkezi - İsrail'in gerçekleştirdiği bu son eylem ile zulmün sadece Filistin'i değil tüm İslam Alemini ilgilendiren bir boyut kazandığını ifade eden Başkan Genç, "Kudüs, İslâm'da özel bir yere ve kudsiyete sahiptir. Müslümanların ilk kıble

İsrail'e Trabzon'dan kınama

Haber61 - Haber Merkezi - İsrail'in gerçekleştirdiği bu son eylem ile zulmün sadece Filistin'i değil tüm İslam Alemini ilgilendiren bir boyut kazandığını ifade eden Başkan Genç, "Kudüs, İslâm'da özel bir yere ve kudsiyete sahiptir. Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'yı bağrında barındırması ve Resulullah (s.a.s.)'ın isrâ ve mirac mucizesine şâhid olması bu üstünlüğünün sebeplerinin başında gelir. Mescid-i Aksa'ya 47 yıl sonra ilk kez İsrail askerleri saldırdı. 1967'den bu yana Mescidi Aksa'da böyle bir olay olmamıştı. Bu sadece Filistin meselesi değildir. Tüm dünyanın İslam aleminin meselesidir. Mescid-i Aksa’nın tamamen Müslümanlara kapatılması ve askerlerin postallarıyla birlikte caminin içine girmiş olmaları, coğrafyamızda çok ciddi sıkıntılar yaratabilir.

Bu saldırı vahşetin adıdır. Ortadoğu'daki kaos ortamının oluşmasını isteyen barbarlığın adıdır. Bu saldırı ile terör devleti İsrail ve onun işbirlikçileri bir kez daha kendi kalleşliğini ortaya koymaktadır. Sadece kınamak, sadece düşüncelerimizi ifade etmek yetmez. Bu anlamda tüm İslam alemi, Arap dünyası fiiliyata geçmek durumundadır. İsrail'in terör yönetimi, huzurun, barışın, kardeşliğin şehri olması gereken Kudüs'ü insanlık için utanç sebebi manzaralara maruz bıraktı. İsrail'in Filistin'e karşı sürdürdüğü zalim saldırılar artık sadece Filistin'deki Müslüman kardeşlerimize yönelik olmaktan öte tüm İslam alemini ilgilendiren bir boyuttadır. Kudüs ve Mescid-i Aksa'da huzur olmadıkça ümmet huzurlu olmayacaktır. Müslümanlar topyekûn ayağa kalkmadıkça sömürü sistemi son bulmayacaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel