İşletmeler teknolojiden nasıl yararlanacak?

Uluslararası bağlantıları güçlenen ve dış dünyada etkinliği artan Türkiye'nin ve KOBİ'lerin en büyük destekçisinin Türk Telekom'un bilgi teknolojileri ve iletişim desteği ile katkı verdiği belirtildi.Trabzon Vali Yardımcısı  Kamil Sarıaslan, Türk Telekom

İşletmeler teknolojiden nasıl yararlanacak?

Uluslararası bağlantıları güçlenen ve dış dünyada etkinliği artan Türkiye'nin ve KOBİ'lerin en büyük destekçisinin Türk Telekom'un bilgi teknolojileri ve iletişim desteği ile katkı verdiği belirtildi.

Trabzon Vali Yardımcısı  Kamil Sarıaslan, Türk Telekom Trabzon Bölge Müdürü İsa Ömür, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu kamu kurum ve özel sektör temsilcilerinin katıldığı  etkinlikte Türk Telekom'un hizmetleri Trabzonlulara anlatıldı.

Dijital dönüşüm ve hizmetlerin anlatıldığı toplantıda iletişimdeki yenilikler de kurumların nasıl yararlanacağı konusunda ayrıntılı sunumlar yapıldı.  

BAŞKAN HACISALİHOĞLU: İŞLETMELERİMİZ  BİLGİ TEKNOLOJİLERİNDEN AZAMI FAYDA SAĞLAMALIDIRLAR

Toplantı sonrası yaptığı değerlendirmede TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Türk Telekom'un dünyaya açılan Türkiye'de iletişim alanında büyük faydalar yarattığını belirterek KOBİ'lerin ve dış ülkelere açılan şirketlerinde bu imkanlardan yararlanmasında fayda olduğunu söyledi. Trabzon'daki şirketlerin yurt dışı bağlantılarının yüksek olduğunu anımsatan Hacısalihoğlu, "Uluslararası ticarette zaman ve iletişim büyük önem kazandı. Bu anlamda Türk Telekom'un  işletmelerimize getirdiği yenilikler kullanılmalıdır" dedi.

Teknolojinin büyük kolaylıklar getirdiği işletmelerde daha yoğun kullanılması gerektiğini kaydeden Başkan Hacısalihoğlu, "Özellikle işletmelerimizin öz kaynaklarının verimli kullanılmasını çok önemsiyoruz. Türk Telekom KOBİ ve şirketlerin ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayabilecek teknolojik imkanlar sunuyor. Bu profesyonel desteği  işletmelerimiz alarak Bilgi teknolojilerinden azami fayda sağlamaları istiyoruz."

BÖLGE MÜDÜRÜ ÖMÜR:  ULUSLARARASI ALANA AÇILAN TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİYİZ

Türk Telekom Trabzon Bölge Müdürü İsa Ömür Ülkemiz her geçen gün uluslar arası alanda daha fazla söz sahibi olduğunu belirterek, "Yurtdışında yatırımlarımızı artırıyor. Kurum ve kuruluşlarımızın, Şirketlerimizin iletişim ihtiyaçları da artıyor. Kurum ve kuruluşlarımız, şirketlerimiz dünyaya açılırken en yeni teknolojileri dünya ile eş zamanlı sunabilen güçlü bir iş ortağına ihtiyaç duyuyor."dedi.

Ömür, bu anlamda sizin istek ve beklentilerinizi, gelecekte olabilecek ihtiyaçlarınızı sizi dinleyerek ve sürekli takip ederek çözüm üretmeye yeni yatırımlar yapmaya Türk Telekom'un devam ettiğini söyledi.

Ürün ve hizmetlerin  Kurumsal, kamu, Kobi, ve esnaf olarak gruplandırıldığını ifade eden Ömür,  kurum ve kuruluşlarımız, şirketlerimiz olarak bu altyapılarımız sayesinde çok güzel projeler geliştirdiklerini ve insanlarımızın hayatını kolaylaştırıldığını vurguladı.

Ülkemizde bazıları alanında dünyaya örnek olan ve adı markalaşmış, hayatımızı kolaylaştıran E-Devlet projelerinden bazı kamu projelerini şöyle sıraladı.

*MHRS (Merkezi Hastane Randevu Sistemi) ile hastaneye gitmeden telefon ve internet üzerinden randevu alıyoruz.

*E-OKUL ile çocuklarımızın okuldaki durumlarını takip ediyoruz. *TAKBİS (Tapu Kadastro Bilgi İşlem Sistemi) ile örneğin Ankara'daki gayrimenkulümüzün işlemini İstanbul'dan yapabiliyoruz.

*VEDOP (Vergi Daireleri Otomasyon Projesi) ile ülke gelirlerimiz takip altında.

*MERNİS sayesinde nüfus işlemleri hızlandı ve kolaylaştı.

*UYAP (Ulusal Yargı Ağı Projesi) ile tüm yargı işlemlerini platformdan takip ediyoruz.

*MOBESE ile kentlerin güvenliği sağlanıyor.

*SAY2000i (Saymanlıklar Otomasyon Projesi) ile kamu harcama takip ediliyor.

*E-SGK ile sosyal güvenlik işlemlerimizi yapıyoruz.

2026 YILINDA TÜRK TELEKOM TEKRAR KOMUYA DEVREDİLECEK

Türk Telekom'un 2009-2013 yıllarında 5 kez üst üste ülkemizin en değerli markası seçildiğini aktaran Türk Telekom Trabzon Bölge Müdürü  İsa Ömür  2005 yılında işletme hakkı 21 yıllığına devredildiğini 2026 yılında tekrar kamuya döneceğini kaydetti. Ayrıca, kazanılan her 100 liranın 32 lirasını Hazineye verildiğini vurguladı.

13 MİLYAR TL YATIRIM YAPILDI

Türk Telekom Kamu Teknik Müşteri Yöneticisi Havva Nur Bahadır, hizmetler üzerine katılımcılara ayrıntılı bir sunumda bulundu. Bugüne kadar Türk Telekom'un 13 milyar TL yatırım yapmış olduğunu, sadece geçtiğimiz yıl 2.4 milyar TL yatırım gerçekleştirdiğini belirtti. Bu yatırımlar ile de dünyada 13.'üncü ve Avrupa'da da 5.'inci büyük operatör konumuna eriştiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel