İskenderpaşayı torunları unutmadı

 1512 ile 1533 yılları arasında 4 kez Trabzon valiliği yapan ve Valilikten Yavuz Sultan Döneminde Vezirliğe yükseltilen ilk Osmanlı devlet adamı olma unvanını elinde bulunduran İskender Paşa’nın torunları günümüzde İskenderzadeler Sosyal Yardımlaşma ve Da

İskenderpaşayı torunları unutmadı

 

1512 ile 1533 yılları arasında 4 kez Trabzon valiliği yapan ve Valilikten Yavuz Sultan Döneminde Vezirliğe yükseltilen ilk Osmanlı devlet adamı olma unvanını elinde bulunduran İskender Paşa’nın torunları günümüzde İskenderzadeler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kurarak bir çatı altında bir araya geldiler. 

Derneğin amacı 1934yılında çıkan soyadı kanunuyla değişik soyadılar almış İskender ailesini bir araya toparlayarak İskender Paşa’nın ruhunu 500 sene sonra yine yaşatmak. 

Ailenin İskender soyadıyla en kalabalık ve yoğunlukta yaşamış olduğu yer ise uzun yılları İskender Paşa’nın valilik yaptığı Trabzon kentidir.  

İskender Paşa'nın torunları onu her yıl olduğu gibi bu yılda; Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri çerçevesinde İskender Paşa'nın kendi yaptırdığı camide 20/04/2012 Cuma günü akşam namazı akabinde, bir mevlit programı etkinliğiyle anarak, ailenin tüm geçmişlerinin ruhlarına hitafen kur' an ı kerim okutacaklar.

 

Valiliği döneminde Trabzon' un imarında inkar edilemez emeği bulunan İskender Paşa: İskender Paşa mahallesi, okulu, hamamı ve güney tarafında kabri bulunan İskender Paşa camisi ile Trabzon'da ölümsüzleşen isimi olduğunu söyleyen İskenderzadeler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali İskender

“Yılsonuna kadar Büyük Şehir Belediyesi olması planlanan Trabzon'nun merkez belediyesi için İskender Paşa camisinin de meydan merkezde olması nedeniyle buranın adının İskender Paşa Belediyesi olmasını öneriyoruz.”dedi 

 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel