Işık "Trabzon, Ankara İstanbul gibi olacak"

HABER61.NET- HABER SERVİSİ- Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu ziyaret etti. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu makamında Işık’ı karşıladı. Karşılama konuşmasında Trabzon’un Bilim Sanayi ve Te

Işık "Trabzon, Ankara İstanbul gibi olacak"

HABER61.NET- HABER SERVİSİ- Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu ziyaret etti. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu makamında Işık’ı karşıladı. Karşılama konuşmasında Trabzon’un Bilim Sanayi ve Teknoloji alanında bilgileri aktaran Gümrükçoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi hakkında ki eksikleri de dile getirdi.

Trabzon'da ki projeler hakkında geniş çaplı bilgi veren başkan Gümrükçüoğlu'nun açıklamasının ardından geleceğe dair umut veren Bakan Işık "birlikte bilim sevgisini çocuklara öğretmeliyiz" ifadelerini kullandı.

TRABZON, ANKARA İSTANBUL GİBİ OLACAK"

Işık konuşmasında şunları söyledi:

"Trabzon her zaman bize destek verdi verdiği bu desteğinin karşılığını alacak. Trabzon şehrini Ankara ve İstanbul’a yaklaştırarak bu desteğin hakkını vermeye çalışacağız. Trabzon su ve kanalizasyon hizmetleri gibi pek çok hizmette büyükşehir mantığı ile devam edecek ve çektiği bir çok sıkıntıdan kurtulacak. Beldelerin birleştirilmesi ilçe yapılması Trabzon’un kentleşme noktasında çok daha etkin bir süreç aldı. İnanıyorum Gümrükçüoğlu, huzurunda çok daha büyük hizmetlere imza atacak Trabzon. Sayın başkanın hizmetlerini biliyoruz. Projelerini görmek bile gurur verici Eşim Trabzon kökenli olduğu için duygusal bağı var aramızda kabinenin tek Trabzonlu bakanı olarakta gururluyuz. Biraz önce üniversite konusunu ifade etti sayın başkanı YÖK e bağlı olan kurumuz için şehir bütünleşir ve ortak kararla hareket edilirse hükümet gerekeni yapacaktır. Kendi yatırımı yapan bir Ülkeyiz artık. Trabzon bir ARGE merkez olsun. Takım halinde oyun oynamayı Trabzon bilir Trabzonspor bunun en büyük örneğidir. Trabzon büyükşehir Belediyesi ile birlikte Bilim sevgisini çocuklarımıza sunmak istiyorum ve dünya çapında bilim insanlarının çıkmasını temenni edioyorum. 

Eşinin Trabzonlu olduğunu ifade eden Bakan Işık, Trabzonsporlu olduğunu da söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel