IŞİD ile bağlantısı var mı? Ordu polisi yakaladı

Ordu Emniyet Müdürlüğünün yapmış olduğu çalışmada IŞİD ile bağlantısı olduğu öne sürülen ve Türkiye eylem yapacağı iddia edilen kişi 10 gün önce gözaltına alındı.

IŞİD ile bağlantısı var mı? Ordu polisi yakaladı
Haber61 – Haber Servisi – Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Terörle Mücadele Daire Başkanlığı (TEM) 81 ile göndermiş olduğu resmi yazıda IŞİD, militanı olduğu önde sürülen Ahmet Mehdi Felluci adlı Irak uyruklu bir şahsın Türkiye’de eylem yapma hazırlığında olduğu yönünde bilgi gönderdi. Felluci’nin son olarak Samsun’da ola bileceği yönünde uyarıda bulunuldu.

İSTİHBARAT GELDİ ALTINORDU’DA YAKALANDI
İstihbarat kaynaklarına göre; Felluci’nin Şii camilerini hedef alarak eylem yapacağı ve Türkiye’de Şii – Suni kavgası çıkarmaya hazırlandığı bilgisine yer verildi. Harekete geçen Emniyet güçleri ile İstihbarat birimleri 8 Haziran’da yapılan uyarının ardından çok geçmeden Ahmet Mehdi Felluci’yi Ordu’da ele geçirdi. Uyarının yapıldığı aynı gün Ordu Emniyet Müdürlüğü TEM şube ekipleri yapmış olduğu çalışmada Ordu’nun merkez ilçesi Altınordu’da bir ikamette Felluci’yi gözaltına aldı.

GERÇEK ADI ORTAYA ÇIKTI
Ordu Emniyet Müdürlüğüne getirilerek burada sorgulanan Ahmet Mehdi Felluci’nin gerçek kimliği de burada ortaya çıktı. Gerçek adı Ahmet Mehdi Doulan olan Felluci’nin Türkiye’ye yasa dışı yollar ile girdiği öğrenildi. Polis ekiplerine vermiş olduğu ifade de, “ Annem ve Kardeşim ile birlikle kaçak yollardan Türkiye’ye giriş yaptık. İlk olarak Samsun iline gittik bir süre orada kaldıktan sonra Ordu iline geldik. 5 ayda burada yaşadık. Benim hiçbir şekilde örgüt bağladım yok.”kelimelerine yer verdiği öğrenildi.

GÖZETİM ALTINDA TUTULACAK
Emniyetteki ifadesinin ardından Ahmet Mehdi Doulan, Ordu 2. Sulh Ceza Hakimliğine çıkarıldı. 9 Haziran’da mahkemeye çıkarılan Doulan, hakkında yurt dışına çıkma yasağı konulurken haftanın belirli günlerinde polis merkezine giderek imza atmak şartıyla serbest bırakıldı. Öte yandan IŞİD’in sözde lideri Ebu Hilaf El Bağdadi ile bağlantısı olduğu yönünde yapılan araştırmada ise, Ahmet Mehdi Doulan bağlantısının bulunmadığı İstihbarat ekipleri tarafından tespit edildi.

Haber : Şükrü Üçüncü
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler