İş Yerini Müzeye Dönüştürdü

Tonya ilçesinde kafe işleten Ulaş Yurdaarmağan, iş yerini 300 parçadan oluşan eski eşyalarla donatarak adeta müzeye dönüştürdü.İlçe merkezindeki bir kafenin işletmeciliğini yapan Yurdaarmağan (32) gazetecilere yaptığı açıklamada, iş yerinde eski eşyaları

İş Yerini Müzeye Dönüştürdü

Tonya ilçesinde kafe işleten Ulaş Yurdaarmağan, iş yerini 300 parçadan oluşan eski eşyalarla donatarak adeta müzeye dönüştürdü.

İlçe merkezindeki bir kafenin işletmeciliğini yapan Yurdaarmağan (32) gazetecilere yaptığı açıklamada, iş yerinde eski eşyaları sergilediğini belirterek, "Bunlar arasında atalarımızın yüz yıl önce kullandığı çok çeşitli eşyalar bulunuyor" dedi.

Eski eşyayı yaklaşık 10 yıldır topladığını anlatan Yurdaarmağan "Bunlar benim için çok değerli şeyler. Çünkü çocukluğum onların içinde geçti, onlarla beraber büyüdüm. Elimden geldiği kadar dedelerimizin ve büyüklerimizin kullandığı bu eşyayı toplamaya devam edeceğim. Yer darlığı nedeniyle bu mekana ancak 300 civarında eşya sığdırabildim. Elimde mevcut olanları ise boş bulabildiğim köşelere yerleştireceğim" dedi.

Yurdaarmağan, biriktirdiği eşyayı 90 metre karelik bir alana sığdırabildiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Kafeye genellikle genç ve orta yaş grubu rağbet gösteriyor. Nişan ve kına geceleri düzenlendiğinde ise her yaş grubundan insan geliyor. Bu eşyalar ileri yaşta olan büyüklerin daha çok ilgisini çekiyor ve ellerinde olanları getiriyorlar. Zaten onların sayesinde bu kadar çok eşyayı bir araya getirebildim. Kendilerinden sonra bu eşyalara sahip çıkılmayacağını bilenler ellerinde bulunanları bana getiriyorlar. Sonuçta bunların hepsi bir değerdir ve gelecek kuşaklara aktarılması gerekir"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel