İran'ın diğer illerinden Trabzon'a ilgi büyük

 İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Meşhud Nohasi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nu ziyaret etti.  Başkonsolos Nohasi, İran’ın Zencan eyaletinden Eyalet Valisi başkanlığında Trabzon’a bir heyetin gel

İran'ın diğer illerinden Trabzon'a ilgi büyük

 

İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Meşhud Nohasi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nu ziyaret etti. 
 
Başkonsolos Nohasi, İran’ın Zencan eyaletinden Eyalet Valisi başkanlığında Trabzon’a bir heyetin geleceğini belirterek bu ziyaretin her iki ülke ve il arasında daha verimli bir şekilde geçmesi için çalıştıklarını söyledi.
 
Zencan ve Trabzon arasında ticaretin gelişmesine çok önem verdiklerini kaydeden Başkonsolos Nohasi, “Zencan, İran’ın en fazla ihracat yapan illeri arasında bulunuyor. Bu ihracatın yüzde 70’lik kısmı Türkiye ile gerçekleşiyor. Zencan’da Trabzon’a ilgi vardır ve bizler bu ticaret rakamlarının artırılmasını arzu ediyoruz. Yapılacak ziyaret de bu konuda inşallah önemli fırsatlar doğurur” dedi.
Zencan ve Trabzon Valileri başkanlığındaki heyetler arasında görüşmeler yapılacağını dile getiren Başkonsolos Nohasi, İran heyetinde ekonomi kurmaylarının yanı sıra işadamlarının da yer alacağını söyledi.
 
“İran’ın diğer illerinden de Trabzon’a ilgi vardır”
 
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’na ayrı bir önem verdiklerinin altını çizen İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Meşhud Nohasi, Zencan’ın yanı sıra başta Urumiye olmak üzere diğer illerden de Trabzon’a yönelik ilgi bulunduğuna işaret ederek önümüzdeki günlerde bu yönde davetlerin yapılabileceğini ifade etti.
 
Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ise İran ve Türkiye arasındaki ticaretin gelişmesini her zaman arzu ettiklerini vurgulayarak bu konuda oda olarak üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye hazır olduklarını söyledi.
 
Başkan Hacısalihoğlu, ziyaretin verimli bir şekilde geçmesi için işadamları arasında ikili görüşmelerin ve her iki ildeki fırsatlar ve ihtiyaçlarla ilgili bilgilendirmelerin yapılmasının faydalı olacağını kaydetti.
 
İran’ın ülke dışında aldığı malların naklinin Trabzon üzerinden yapılmasının önemli olduğunu da belirten Başkan Hacısalihoğlu, “Elbette ki sadece transit geçişlerin değil, buradan mal alımlarının yapılmasını da arzu ediyoruz” dedi.
 
İran’dan Trabzon’a gelen turist sayısında önemli artışlar yaşandığını da hatırlatan Başkan Hacısalihoğlu, uçak seferlerinin konulmasıyla birlikte Trabzon’dan da İran’a yönelik bir turizm hareketinin olabileceğini söyledi.
 
Başkonsolos Nohasi de Türkiye’den İran’a giden turist sayısında bir artış yaşanması durumunda ileride uçak seferlerinin de düzenlenebileceğini söyledi.
 
Başkan Hacısalihoğlu ve Başkonsolos Nohasi daha sonra TTSO bünyesinde açılacak olan Zencan Ticaret Sanayi Odası bürosunu ziyaret etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel