İran Türkiye zirvesinde Doğu Karadeniz Demir Yolu!

Haber61.Net - Haber Servisi - Trabzon'un gündeminde düşmeyen Demiryolu flaş gelişme meydana geldi. Bir dizi ziyarette bulunmak üzere Türkiye'ye gelen İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Çankaya köşkünde görüşm

İran Türkiye zirvesinde Doğu Karadeniz Demir Yolu!

Haber61.Net - Haber Servisi - Trabzon'un gündeminde düşmeyen Demiryolu flaş gelişme meydana geldi. Bir dizi ziyarette bulunmak üzere Türkiye'ye gelen İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Çankaya köşkünde görüşmesinde Doğu Karadeniz ile İran'ın başkenti Tahran'ın Demiryolu ile bağlanması gerektiğini söylediği ortaya çıktı.

18 yıl üzerine Türkiye'ye gelen İran Cumhurbaşkanı Ruhani, " Türkiye ile İran arasında ticari hacmin artırılması gerekli bu nedenle Demiryolu ile ticari hat güçlendirilmelidir. Doğu Karadeniz ile İran arasında köprü vazifesi görecek demir yolu yapılması gerekmektedir. Bunu sağlarsak büyük hacimde ticaret atağı yapmış durumda olacağız."ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Ruhani'nin bir diğer çağrısı ise Doğu Karadeniz limanının Mersin Limanı ile birleşmesi yönünde olduğu öğrenildi.

Siz değerli okurlarımız gelecek nesillere daha huzurlu ve mutlu Doğu Karadeniz bırakmak istiyorsanız Ulaştırma bakanlığı faks numarası 0312 212 49 30'a "Doğu Karadeniz Demir Yolu Bekliyor" faksını çeke bilirsiniz...

Haber : Şükrü Üçüncü 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel