İnternetten dolandırıcılığa 20 ay hapis

Trabzon'da yaklaşık 3 yıl önce internet üzerinden 2 kişi dolandırmaya teşebbüs ettiği iddiasıyla hakkında dava açılarak yargılanan sanık 20 ay hapis cezasına çarptırıldı.  Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuksuz olarak yargılanan sanık

İnternetten dolandırıcılığa 20 ay hapis
Trabzon'da yaklaşık 3 yıl önce internet üzerinden 2 kişi dolandırmaya teşebbüs ettiği iddiasıyla hakkında dava açılarak yargılanan sanık 20 ay hapis cezasına çarptırıldı. 
 
Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuksuz olarak yargılanan sanık T.D. katılmadı. Hakkında, "Nitelikli dolandırıcılık, bilişim sistemine girme" suçundan dava açılan T.D. için mahkeme heyeti, "Bilişim sistemini araç olarak kullanmak suretiyle dolandırıcılık" suçundan 10 ay hapis, 20 TL adli para cezası verirken, sanığın bu suçu 2 kişiye karşı işlediğinden dolayı cezasını 20 ay hapis, 40 TL adli para cezası olarak belirledi.
 
OLAYIN GEÇMİŞİ
 
Şüpheli T.D., müşkeki S.T.'ye ait e posta adresine ve bu adresin uzantısı fecebook profillerindeki şifreleri kırıp değiştirmek suretiyle girdiği, daha sonra bu adresleri kullanarak adresler üzerinde kayıtlı S.T.'nin arkadaşlarını kendisi gibi gösterek mesajla para isteyerek dolandırmaya çalıştı. Ancak S.T.'nin arkadaşları durumu farkedip kendisine bildirmeleri üzerine S.T. daha sonra karakola giderek T.D hakkında şikayetçi olmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler