'İnek Parası' Cinayetinde 13 Yıl 11 Ay Hapis

 Trabzon'da geçen yıl haziran ayında, sattığı ineklerin parasını alamadığı için tartıştığı Savaş Şafak'ı öldüren, Yusuf Şafak'ı da yaralayan 60 yaşındaki Muhammet Kör, 13 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırıldı. Trabzon Emniyet Müdürlüğü karşısındaki çay bah

'İnek Parası' Cinayetinde 13 Yıl 11 Ay Hapis

 

Trabzon'da geçen yıl haziran ayında, sattığı ineklerin parasını alamadığı için tartıştığı Savaş Şafak'ı öldüren, Yusuf Şafak'ı da yaralayan 60 yaşındaki Muhammet Kör, 13 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırıldı.
 
Trabzon Emniyet Müdürlüğü karşısındaki çay bahçesindeki olay, 10 Haziran 2011'de meydana geldi. Sattığı ineklerin parasını alamadığını öne süren Muhammet Kör, bu nedenle tartıştığı 70 yaşındaki Yusuf Kurt ve 45 yaşındaki Savaş Şafak'a, "Sizden bu parayı bugün alacağım. Bunu herkes görecek" diye bağırdıktan sonra tabancasını çekerek kurşun yağdırdı. Tabancasını beline koyan Muhammet Kör, yürüyerek olay yerinden uzaklaştı. Kurt, ayağına isabet eden tek mermiyle hafif yaralandı. Ağır yaralanan Şafak ise tedavi gördüğü hastanede 10 gün sonra yaşamını yitirdi. Olay sonrası kaçan şüpheli Muhammet Kör, yaklaşık 2 ay sonra Tonya İlçesi'nde yakalandı ve mahkemece tutuklandı. Olay sırasında parkta bulunan gazeteciler de Muhammet Kör'ün Savaş Şafak ve Yusuf Kurt'u vurmasını görüntülemiş, yaralılara ilk müdahaleyi yapmıştı.
 
Trabzon 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın önceki gün yapılan karar duruşmasında Muhammet Kör, korkutmak için ateş ettiğini, öldürme kastı bulunmadığını belirterek beraatini istedi. Mahkeme, 'Kasten yaralama sonucu ölüme neden olma' suçlamasıyla yargılanan Muhammet Kör'ü 13 yıl 11 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler