İnanır Yerel yöneticilere seslendi

Film çekimi için Rize'de bulunan Türk Sinemasının ünlü oyuncusu Kadir İnanır, yerel yöneticilere seslendi. İnanır'ın, yerel idarecilere büyük görev düşüyor dediği açıklaması:Türk sinemasının ünlü oyuncusu Kadir İnanır, Karadeniz Bölgesi'nin yerel yönetici

İnanır Yerel yöneticilere seslendi

Film çekimi için Rize'de bulunan Türk Sinemasının ünlü oyuncusu Kadir İnanır, yerel yöneticilere seslendi. İnanır'ın, yerel idarecilere büyük görev düşüyor dediği açıklaması:

Türk sinemasının ünlü oyuncusu Kadir İnanır, Karadeniz Bölgesi'nin yerel yöneticilerine seslenerel "Karadeniz eğer buraya filmci gelmesini istiyorsa yapacağı şeyler var. Öncelikle yerel yöneticiler, toplumsal kuruluşları filmcileri buraya getirmenin cazip yollarını onlara sunmalılar" dedi.

Yönetmenliğini Ahmet Sönmez’in yaptığı “Elveda Katya” isimli filmin çekimleri Rize’de devam ediyor. Trabzon’da başlayan çekimlerin 2. ve son aşaması için film ekibi bugün Rize’ye gelerek çalışmaya başladı.

“Elveda Katya” isimli filmin çekimleri için Rize’de bulunan ünlü sinema oyuncusu Kadir İnanır, yeni nesil genç oyuncuların gençlere kötü örnek olduğunu belirterek gençlerin kendisini örnek almalarını istedi.

KARADENİZLİ'NİN YAŞAMI FİLME KONU OLDU

Filmin Yönetmeni Ahmet Sönmez, Karadeniz Bölgesi’nde sık karşılaşılan bir hikayeyi beyaz perdeye aktardıklarını belirterek “Bizim filmimiz ötekileştirmeyi anlatan, önyargılar ile vicdanın hesaplaşmasını anlatan bir film. Daha çok Karadeniz bölgesinde duyduğumuz hikayeler bunlar. İlk kez perdeye taşıyoruz bunu. Bir baba kız hikayesi. Bir Rus kız ile Türk olan babasının hikayesi” dedi.

İNANIR: YEREL İDARECİLERE GÖREV DÜŞÜYOR

Filmin başrol oyuncusu Kadir İnanır, Karadenizli olmasına rağmen Rize ve Trabzon’da ilk kez bir filmde rol aldığını belirterek Karadeniz Bölgesi’nde daha çok film çekilmesi için yerel idarecilere bir takım görevler düştüğünü söyledi. İnanır, sitemkar açıklamasında, “Karadeniz eğer buraya filmci gelmesini istiyorsa yapacağı şeyler var. Önce yerel yöneticiler, toplumsal kuruluşlar filmcileri buraya getirmenin cazip yollarını onlara sunmalılar. Burada hazırlanacak filmlerin sponsorluklarla bir takım ihtiyaçlarını karşılamalıdırlar. 'Karşılamıyoruz' derlerse sinemacılarda buraya asla gelmezler. Türkiye’nin her yerinde yöneticiler sinemacılara yalvarıyor. 'Gelin burada film çekin. Biz burayı tanıtalım' diye. Ben istiyorum ki Karadeniz’de filmler çoğalsın. Burada çok film çekilsin. Karadeniz bölgesi çok tanıtılsın. Karadeniz turizmi aldı başını gidiyor ona da katkısı olur” diye konuştu.

Sinemanın dizi filmlerine yenildiği düşüncesine katılmadığını belirten ünlü sanatçı “Sinemanın üretimi çok pahalı bir iştir. Bir sinema filmi için gerekli olan ortalama 1 milyon TL’yi ortaya atacak maceraperest çok az bulunur. Bankaya koyup rantı ile de yaşayabilir. Ancak bir sevda uğruna bunu filme yatırıyorsa ona da sevgi ile bakmak lazım” şeklinde konuştu.

GENÇ SANATÇILAR YENİ NESİLE KÖTÜ ÖRNEK OLUYOR

İnanır, isim vermeden yeni nesil genç sanatçıları da topluma kötü örnek oldukları için eleştirerek kendisinin genç izleyiciler için örnek alınabileceğini söyledi. Kadir İnanır "Beni örnek alan adam iyi insan olur. Yanlış bir şey yapmaz. Saygısız hiçbir şey yapmaz. Çok sevimli ve saygılı olur. Ondan da kimseye bir zarar gelmez. Başkalarını örnek alırsalar başlarına bir sürü bela gelir. Haberleri olsun” ifadelerini kullandı.

Setteki çalışmalar sırasında İnanır’ın cep telefonu elinden düşürmemesi dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler