İlkokul öğrencilerinden "çevre" mesajı

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu 5-C sınıfı öğrencileri, vatandaşların dikkatini çevre kirliliğine çekti.Öğrenciler, Bulvar Caddesi'nde, el yazıları ile hazırladıkları "sigara içme, kirliliği seçme, parfüm sıkma, çevreyi yakma, temiz çevre için el e

İlkokul öğrencilerinden "çevre" mesajı

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu 5-C sınıfı öğrencileri, vatandaşların dikkatini çevre kirliliğine çekti.

Öğrenciler, Bulvar Caddesi'nde, el yazıları ile hazırladıkları "sigara içme, kirliliği seçme, parfüm sıkma, çevreyi yakma, temiz çevre için el ele verelim" gibi yazıları iş yerlerinin camlarına ve duvarlarına astı.

Arkadaşları adına konuşan 5-C sınıfı öğrencilerinden Sıla Orta, "Okulumuz 5-C sınıfı arkadaşlarımızdan Seher Torun ve Gönül Coşar ile birlikte çevrenin kirletilmemesi ile ilgili neler yapabiliriz diye düşündük. Aklımıza Bafra’daki insanları bilgilendirmek amaçlı kendi el yazılarımızla hazırladığımız çevre konulu bilgilendirici yazıları tek tek dükkan camlarına ve duvarlarına asmaya karar verdik. Tabi bu anlamda dükkan sahiplerini ve yoldan geçen vatandaşları bilgilendirdik" dedi.

Çevre kirliliğin önüne geçilmesi konusunda vatandaşlara çalışmalarını anlatan öğrenciler, "Yolda sigara içenlerin izmaritleri, naylon poşetleri, gazete kağıtları gibi çöpleri yere atmamalarını istiyoruz. Çevremizin temiz görünmesi sağlık bakımından da önemli. Biz insanlardan sadece çevreyi temiz tutmalarını istiyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel