İlk Lazca televizyon yayın hayatına başladı

Gelişim Televizyonu Rize’nin Ardeşen İlçesi’nde uydu üzerinden Lazca yayın yapmaya başladı.Rize’nin Ardeşen İlçesi’nde 1999 yılında kurulan Gelişim Televizyonu bugüne kadar karasal ve Türkçe olarak yayın yaparken geçtiğimiz günlerde yayın şeklini ve forma

İlk Lazca televizyon yayın hayatına başladı

Gelişim Televizyonu Rize’nin Ardeşen İlçesi’nde uydu üzerinden Lazca yayın yapmaya başladı.

Rize’nin Ardeşen İlçesi’nde 1999 yılında kurulan Gelişim Televizyonu bugüne kadar karasal ve Türkçe olarak yayın yaparken geçtiğimiz günlerde yayın şeklini ve formatını değiştirdi. Artık uydu üzerinden çok daha geniş bir sahada yayın yapmayı hedefleyen televizyon bir ilke de imza atarak Lazca yayın yapmaya başladı. Normal yayın akışını Türkçe yapan televizyon kültür ve sanat programlarını izleyicilerine Lazca olarak sunuyor.

Televizyonun Genel Yayın Yönetmeni Turgay Terzibaş yaptığı açıklamada, “Bu hafta itibari ile uydu üzerinden yayın yapmaya başladık. Yayın formatımızda yaptığımız değişiklik ile kültür ve sanat programlarını Lazca olarak izleyenlerimize sunuyoruz. Lazca bulunduğumuz bölgede yaygın bir dil olduğundan personelimiz açısından her hangi bir sorun yaşamıyoruz. İzleyenlerin ilk tepkileri ise olumlu yönde oldu. Amacımız Laz dilini ve kültürünü yaşatarak daha geniş alanlara anlatmaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler