İl spor merkezleri açıldı

   Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından kurulan İl Spor Merkezleri açılış törenine katıldı. Açılış törenine Vali Kızılcık’ın yanı sıra İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, kamu kurum v

İl spor merkezleri açıldı

 

 

 Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından kurulan İl Spor Merkezleri açılış törenine katıldı.

 Açılış törenine Vali Kızılcık’ın yanı sıra İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, eğitici öğretmenler, sporcu velileri ve sporcular katıldı.

Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin eğitimleri alırken, sağlıklı birer birey olabilmeleri için spor aktivitelerine de önem vermeleri gerektiğini ifade eden Vali Kızılcık, sporcu gençlerin bu merkezler sayesinde kabiliyetlerinin de ortaya çıkarılmasının sağlandığını kaydetti.

Ülkemizin spor altyapısı açısından önde gelen illerinden biri olan Trabzon’da, uzun bir maratonu tamamlayan öğrencilerin sağlıklı birer birey olabilmeleri için açılan 22 branşta spor yapmalarını tavsiye ettiklerini kaydeden Vali Kızılcık, “Öğrencilerimizin hem spor yapıp hemde dinlenecekleri imkana kavuşsun diye 22 branşta açılan kurslarımıza, bin 200 yavrumuz katılmıştır. Yaz boyunca devam edecek kurslarımıza kayıt yaptırabilirsiniz. Kurslarımız sayesinde hem sizlerin mutlu olmanızı, hemde yavrularımızın sağlıklı birer birey olmasını sağlayacağız. 12 ay boyunca istedikleri spor branşından eğitim alan yavrularımız kendilerini geliştirme fırsatı da bulacak” dedi.

            Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ünde belirttiği gibi sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını yetiştirmenin gayreti içerisinde olduklarını belirten Vali Kızılcık, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Bu kurslar sayesinde çocuklarımız tatillerini en iyi şekilde değerlendirmiş ve yeteneklerini geliştirmiş olacaklar. Bu sayede ilimizi ve ülkemizi ulusal ve uluslararası sportif organizasyonlarda temsil etme şansı bulacaklar. Bu duygu ve düşüncelerle gençliğimizin sportif,  kendine güvenen, daha ahlaklı ve daha sosyalleşmiş bir gençlik olarak yetiştirilmesinde emeği geçen başta Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Suat Kılıç olmak üzere İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz çalışanlarına, biricik yavrularını bizlere emanet eden anne ve babalarına ve her şeyi uğruna feda edebileceğimiz gençlerimize şükranlarımı arz ediyorum. Hepinize spor dolu sağlıklı günler diliyorum”

Konuşmaların ardından gençler tarafından yapılan gösteriler büyük ilgi gördü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel