İl Başkanı Karan İddialı konuştu

CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, yerel seçimlerde Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu aday olarak görmek istediklerini belirterek, “Belediye Başkanı yerel gazetelere ilan versin Trabzon merkezde yaşayan bin lira maaşla 10 tane memur al

İl Başkanı Karan İddialı konuştu

CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, yerel seçimlerde Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu aday olarak görmek istediklerini belirterek, “Belediye Başkanı yerel gazetelere ilan versin Trabzon merkezde yaşayan bin lira maaşla 10 tane memur alınacak desin 20 bin müracaat olmazsa ben İl Başkanlığı'nı bırakırım” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanlığı'nda bir basın açıklaması düzenleyen İl Başkanı Yavuz Karan, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun 4. yılı sebebiyle yaptığı basın toplantısını değerlendirdi.
 
Karan, Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’nun müthiş bir tablo çizdiğini belirterek, “4 yılda Trabzon’u aldı büyüttü, dünya kenti yaptı. O kadar başarılı buldu kendini. Kendi partisi onu kopyalayıp, 81 ile belediye başkanı olarak göndermeyi planlayabilir. Belediye Başkanı’nın bir vaadi vardı, 8 bin kişiye iş verme konusunda, rakamlar verdi. Ben Tayyip Erdoğan yerinde olsaydım derdim 'Orhan bey sen hemen istifa et gel seni Çalışma Bakanı yapayım'. Öyle bir rakamlar verdi ki ben farklı konuşabilirim ama rakamlar yalan konuşmaz. Gerçek şeyler rakamlardır. Belediye Başkanı diyor ki Trabzon işsizlik anlamında Türkiye ortalamasının altındadır.
 
Trabzon’da çalışabilir nüfusun 300 bin düşünebilirsek 18 bin işsiz var. Buradan Belediye Başkanı sesleniyorum yarın Trabzon’da yerel gazeteler ilan verelim. Diyelim ki 'bin lira maaşla ile Trabzon Belediyesi'nde çalışmak üzere 10 tane memur alınacaktır. Müracaatlar sadece Trabzon merkezde yaşayan insanlar katılabilecektir' de bakalım 20 bin müracaat var mı yok mu? 20 bin müracaattan az olursa ben İl Başkanlığı'nı bırakırım. Kimse rakamlarla oynamasın. Trabzon’da işsizlik oranı yüzde 7 ise niçin bizim milletvekili sayımız 8’den 6’ya düşmüştür. Yine bu kent 270 bin göç vermiştir” şeklinde konuştu.
 
Trabzon Belediyesi tarafından hazırlanan 2012 yılı faaliyet raporunun bir esprisi olmadığını ifade eden Karan, “Faaliyet raporu var. Buna çok faaliyet raporu demenin çok espri yok. Belediye Başkanı’nın albümü 65 tane resmini koymuş oraya. Bu faaliyet raporundan 2012 yılı temsil harcamalar gideri 364 milyon Türk Lirasıdır. Buna Trabzon’da bir okul yapardık. Trabzon Belediyesi'nin sosyal yardımları son yıllarda artmıştır.
 
Elbette biz komşusu açken tok yatan bir insan değiliz ama Trabzon halkının yardıma muhtaç hale gelen bir halk olması Trabzon’da yaşayan Trabzon siyaset yapan bizler için ayrı bir üzüntüdür. Türkiye’nin ekonomik durumunun, ne kadar kötü ne kadar aciz durumda olduğunun ifadesidir. Belediye başkanımızı o günkü toplantı da dedi ki ben 61 proje dedim ama o kadar hızlıyım ki 77’den filan gidiyorum. Bir ara 88’di demek ki 11 projede tadilat yaptı galiba 77’ye düştü. Trabzon belediyesinin 4 yılı içerisinde borçları faaliyet raporuna yüzde 80 arttı. Trabzon Belediyesi 124 trilyon borcu olan bir belediye durumundadır. Aynı Trabzon Belediyesi'ni 2013 yılı gelirleri toplamı 140 trilyondur. Biz Trabzon’da hiçbir gider yapmasak, elde edeceğimiz gelir bizim Trabzon Belediyesi'nin borcuna yetmiyor. Sayın Belediye Başkanı övünüyor biz Trabzon’u büyükşehir yaptık. Kurtaracağız Trabzon’u nerden kurtaracaksınız Trabzon’u” ifadelerini kullandı.
 
Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun yerel seçimler AK Parti adayı olmasını istediklerini kaydeden Karan, “Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon’u kaybettikten sonra 2 yılda bir Trabzon’a gelir. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu bizim AK Parti belediye Başkan adayımızdır.
 
Onu bekliyoruz onu AKP yetkililerinde Trabzon Belediye Başkana adayı olarak görmek istiyoruz. AKP bizim gibi düşünür onu halkın karşısına çıkarır diye düşünüyoruz. Trabzon çok mega projeleri hak eden bir ildir. Sayın Belediye Başkanı Trabzon’u marka şehir yapacağım dedi Trabzon’un hiçbir markasını hiçbir dönem içerisinde ortaya çıkarmadı. Trabzon’u zaten bir marka değer olduğu bilmeyecek kadar Trabzon’da kopuk bir Belediye Başkanı’dır” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel