İklim değişikliği Trabzon'da konuşuldu

 İklim Değişikliğinin Etkileri ve İklim Değişimine Uyum Konusunda Farkındalığın Geliştirilmesi Projesi’nin üçüncü çalıştayı Trabzon’da gerçekleştirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü İklim Değişikliği Dairesi Başkanlığı ile

İklim değişikliği Trabzon'da konuşuldu

 

İklim Değişikliğinin Etkileri ve İklim Değişimine Uyum Konusunda Farkındalığın Geliştirilmesi Projesi’nin üçüncü çalıştayı Trabzon’da gerçekleştirildi.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü İklim Değişikliği Dairesi Başkanlığı ile TÜBİTAK TÜSSİDE'nin birlikte yürüttüğü İklim Değişikliğinin Etkileri ve İklim Değişimine Uyum Konusunda Farkındalığın Geliştirilmesi Projesi’nin Trabzon çalıştayına yerel temsilciler, üniversiteler, çevre ve iklim konularında çalışma yapan enstitü, kurum ve kuruluşlar katıldı.
 
Çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinden yaklaşık 60 kişinin katılım sağladığı çalıştayda Karadeniz coğrafyasında hissedilen iklim değişiklikleri ve olası bölgesel çözüm öncelikleri katılımcılara uygulanan ve patenti TÜBİTAK’a ait olan “Fikir Tepsisi Metodu” ile belirlendi. Bu çalışmada Kavramlar Çalışması, Mevcut Durum Analizi ve Öneri Geliştirme aşamaları izlenerek katılımcıların projeye katkıda bulunmaları sağlandı. Ayrıca Trabzon Merkez ve Maçka ilçelerinde iki ayrı okulda 7. Sınıf öğrencilerine iklim değişikliği konusunda farkındalık seviyesini ölçen bir anket yapıldı.
 
Aralık 2013’te tamamlanması planlanan proje, Türkiye'nin dört coğrafi bölgesinde (Karadeniz, Ege, İç Anadolu ve Marmara) 8 ili (Trabzon, Samsun, İzmir, Muğla, Kayseri, Konya, Bursa, Edirne) kapsayacak şekilde tasarlandı.
 
Bölgesel iklim değişikliğinin etkilerinin ve farkındalık düzeyinin tespit edilmesi için gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek çalıştayların ardından proje, öğretmenlere yönelik hizmet içi seminerler ve İklim Değişikliği Farkındalık Bilim Kampları ile devam edecek. Eğitimler ve kamplar aracılığıyla, iklim değişikliğinin etkileri ve uyum konusunda katılımcıların bilinçlenmesi ve tutum değişikliğine yol açarak konuyu içselleştirmeleri hedefleniyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel