İkizdere'de rövanş yok!

ÇEVRE ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun İkizdere Vadisi'ni SİT alanı ilan etmesinin ardından SİT alanı ilan etme yetkisinin Çevre ve Orman Bakanlığı'na verilmesi için Meclis'e yasa tasarısı sevkinin bir

İkizdere'de rövanş yok!

ÇEVRE ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun İkizdere Vadisi'ni SİT alanı ilan etmesinin ardından SİT alanı ilan etme yetkisinin Çevre ve Orman Bakanlığı'na verilmesi için Meclis'e yasa tasarısı sevkinin bir ‘rövanş’ olmadığını öne sürdü. Eroğlu, bununla ilgili çalışmalara 10 ay önce başlandığını söyledi

Seçim bölgesi Afyonkarahisar'a, Zafer Ormanı'nın açılışı için gelen Bakan Eroğlu, Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun Rize’nin İkizdere Vadisi’ni SİT alanı ilan etmesinin ardından, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sevk ettikleri SİT alanı ilan etme yetkisini Çevre ve Orman Bakanlığı'na veren ‘Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı’ ile ilgili açıklama yaptı.

Basında yer aldığı gibi bunun bir ‘rövanş’ olmadığını ve yasa tasarısıyla ilgili çalışmalara 10 ay önce başlandığını savunan Bakan Eroğlu, şunları söyledi: “Efendim ‘İkizdere'nin hükümet rövanşını alıyor.’ Ne rövanşı alacağız biz? İkizdere'de HES'lerle ilgili ne yapılması gerekiyorsa yaparız, koruruz. Tahrip eden varsa bunu kapatır, cezalandırırız.

Bununla ilgili yapılacakları yapacak olan biziz. DSİ'nin Çevre ve Orman Bakanlığı'nda olması bir şey fark etmiyor ki. Tabiatı koruyacak olan diğer müstakil müdürlükler var. Çevre ve Orman Bakanlığı'nın Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü, DSİ'nin emrinde bir genel müdürlük değil ki. Apayrı genel müdürlük. Mesele, mevzu budur. Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Tasarısı için bütün kurumların görüşleri alınmıştır. Aylarca müzakere edilmiştir. Neticede bu şekilde kanun tasarısı gönderilmiştir. Yoksa İkizdere ile HES'lerle hiçbir alakası yoktur.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler