İkizdere'de 1.5 kilometrelik sofra!

İkizdere Derneğince her yıl ağustosta düzenlenen ve bu yıl 16'ncısı yapılan Ovit Yayla Şenlikleri'nin ramazan ayına denk gelmesi dolayısıyla sokakta vatandaşlara iftar verilmesi kararlaştırıldı. Bu kapsamda ilçe merkezinde kurulan yaklaşık 1.5 kilometre u

İkizdere'de 1.5 kilometrelik sofra!

İkizdere Derneğince her yıl ağustosta düzenlenen ve bu yıl 16'ncısı yapılan Ovit Yayla Şenlikleri'nin ramazan ayına denk gelmesi dolayısıyla sokakta vatandaşlara iftar verilmesi kararlaştırıldı. Bu kapsamda ilçe merkezinde kurulan yaklaşık 1.5 kilometre uzunluğundaki masalarda, iki bine yakın kişi orucunu açtı.

İkizdere Derneği Başkanı Ali Ekşi, gazetecilere yaptığı açıklamada, İkizdere Derneği olarak her zaman ilkleri yapmaya çalıştıklarını ifade ederek, ''Bu yıl da ramazanda düzenlediğimiz şenlikler 10 gün sürecek. İlçe merkezinde vatandaşlarımıza iftar veriyoruz. İftardan sonra konserler düzenlenecek'' dedi.

Şenliklerin bugün başladığını, bu kapsamda mümkün olduğunca uzun bir iftar sofrası kurmaya çalıştıklarını anlatan Ekşi, ''1.5 kilometre kadar masa uzunluğu var. 3.5 kilometre uzunluğunda olmasını istiyorduk ama bu yıl buna ulaşamayacağız gibi. İftarımıza yaklaşık iki bin kişi katıldı. 150 civarında kişi de yemek dağıtımında çalıştı'' diye konuştu.

İftara, Rize Vali Yardımcısı Hakan Burak Uz, İkizdere Belediye Başkanı Hasan Köseoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu ile davetliler ve vatandaşlar katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel