İdris Şahin Ordu'da açılış yaptı

Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin, Ordu’nun Fatsa ilçesinde kurulan iki işletmenin açılışına katıldı.Efe Su Ürünleri ve Zaman Su Ürünleri İşleme Tesisi olarak, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK) katkı

İdris Şahin Ordu'da açılış yaptı

Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin, Ordu’nun Fatsa ilçesinde kurulan iki işletmenin açılışına katıldı.

Efe Su Ürünleri ve Zaman Su Ürünleri İşleme Tesisi olarak, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK) katkılarıyla faaliyete geçen işletmelerin açılışı sırasında İdris Naim Şahin’in yanı sıra Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan da hazır bulundu.

Açılışta ilk konuşmayı yapan TKDK Ordu İl Koordinatörü Veli Akın, açılışta bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ve kurum olarak tarım ve kırsal kalkınma alanlarında hizmet vermeye devam edeceklerini söyledi. Akın, “Fatsa’da açılışında bulunduğumuz işletmelerle birlikte aralık sonuna kadar 17 işletmemizin açılışını da yapacağız. Kurulan işletmeler sayesinde Fatsa’nın balık alanında alan, satan ve işleten bir merkez olacağını tahmin ediyorum. Çünkü Organize Sanayi bunun için önemli fırsattır. Organize Sanayi’nin daha da büyütülmesi sayesinde çok ciddi bir ekonomik potansiyel oluşacaktır” dedi.

20130921aw000509_05.jpg

Veli Akın’ın ardından söz alan Ak Parti Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin, kendi dönemlerinde Türkiye’nin önemli bir hizmet atağına geçtiğini ve yoğun çalışma temposu dolayısıyla aslında her açılışı yapamadıklarını veya yetişemediklerini ifade etti. Bakanlığı ve milletvekilliği sırasında sayısız açılışlarda bulunduğunu hatırlatan İdris Naim Şahin, “Yolumuzun uzun ve çetin olduğunu biliyoruz. Bu manada yıllardır ihmal edilen sorunlarımızın üzerine giderek, kaybolan yıllarımızı telafi etmeye çalışıyoruz. Fatsa’da hizmet verecek olan işletmelerimiz hiç şüphe yok ki; Fatsa ekonomisine ve istihdamına önemli katkılar sunacaktır. İnsanımız bundan kazançlı çıkacaktır. Dahası Fatsa, Ordu ve ülkemiz kazanacaktır. Tarım ve kırsal kalkınma, aslında sadece Türkiye’nin değil insanlığın ya da dünyanın sorunudur. O nedenle bu alanda çok çalışmak ve güçlü olmak zorundayız. Aynı zamanda bu çalışmalarımız insanlığın geleceği açısında evrensel ve tarihi sorumluluğumuzdur. Dolayısıyla Allah’ın yarattığı doğayı doğru okumak, doğru değerlendirmek ve bilimsel ölçülerin dışına çıkmamak gerekir. Kaynaklarımızla ihtiyaçlarımızı doğru koordinatlarda buluşturmalıyız. Bugüne kadar bunun sağlanabildiğini söylemek zordur. İşte bu gün açılışını yaptığımız işletmeler bu sorunun çözümü noktasında amaca hizmet etmektedir. Bu hizmetlerin yürütülmesinde standartlara ihtiyacımız vardır. Bu işletmeler standardı yakalama ve sürdürme noktasında önemli hizmetler verecektir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel