Huzurevi huzurlu evler oluyor

Türkiye'de ik kez Ankara'da uygulanan sistem ikinci olarak Trabzon'da uygulanıyor.Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerine bağlı hizmet veren Huzurevleri artık yepyeni bir kimlik kazanıyor. Türkiye’de ilk kez başkent Ankara’da hayata geçirilen proje i

Huzurevi huzurlu evler oluyor

Türkiye'de ik kez Ankara'da uygulanan sistem ikinci olarak Trabzon'da uygulanıyor.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerine bağlı hizmet veren Huzurevleri artık yepyeni bir kimlik kazanıyor. Türkiye’de ilk kez başkent Ankara’da hayata geçirilen proje ile Huzurevleri’nde barınan insanlar artık mahallelerde kendileri için kiralanan evlerde aile hayatı yaşayabilecek. 
 
Konuya ilişkin bilgi veren Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, daha önce çocuk yuvalarında barınan çocuklar için hayata geçirilen, ‘Sevgi Evleri Projesi’nde olduğu gibi, ‘Huzurlu Evler’ ismini taşıyan proje ile kendi aralarında iyi anlaşabilen 5-6 kişinin koğuş sisteminden çıkartılarak aynı evde kalmalarına imkan sağlanacağını söyledi.
 
Vali Kızılcık, “Devletimizin, hükümetimizin sosyal devlet olgusundan hareketle hayata geçirdiği proje kapsamında, daha önce çocuk yuvalarında barınan çocuklarımız için hayata geçirilen projenin bir benzeri de Huzurevi’nde barınan vatandaşlarımız için uygulamaya geçirilecek.
 
100-150 kişinin bir arada yaşamaktansa, kendi aralarında iyi anlaşabilen belirlenen sayıdaki büyüklerimizi, bir arada huzurlu bir şekilde yaşayacakları mekanlara taşımayı hedefledik. Türkiye’de bu sadece sayın Bakanımızın da katılımıyla Ankara’da birinci uygulaması yapıldı, ikinci olarak Trabzon’da hayata geçirilecek.
 
Bu alanda da bir öncülüğü gerçekleştirmiş oluyoruz. Böylece büyüklerimiz daha huzurlu bir şekilde yaşamlarını idame ettirmiş olacak” şeklinde konuştu.
 
Vali Kızılcık, söz konusu proje için Trabzon’un muhtelif mahallelerinde kiralanmaya başlanan evlerden bazılarının teşrifinin devam ettiğini belirterek, “Söz konusu evleri mahallerimize serpiştirmek suretiyle buralarda kalacak büyüklerimizin, vatandaşlarla entegre olmalarını da sağlamış olacağız. Halkla iç içe yaşama imkanı elde edecek olan büyüklerimiz için bu son derece önem arz etmekte” ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel