Hopa'daki Olaylara İkinci Dava

  AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep  Tayyip Erdoğan'ın,  Artvin'in  Hopa ilçesindeki mitingi öncesi ve sonrasında yaşanan olaylara ilişkin tutuklu bulunan 5 sanık hakkında "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etme", "görevli memura

Hopa'daki Olaylara İkinci Dava

  AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep  Tayyip Erdoğan'ın,  Artvin'in  Hopa ilçesindeki mitingi öncesi ve sonrasında yaşanan olaylara ilişkin tutuklu bulunan 5 sanık hakkında "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etme", "görevli memura mukavemet etme" ve "kamu malına zarar verme"suçlarından 2 yıldan 12 yıla kadar hapis istemiyle  Hopa  Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

 AK Parti Genel Başkanı ve  Başbakan Erdoğan'ın, Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitingi öncesi ve sonrasında yaşanan olaylarla ilgili olarak halen  Erzurum'da tutuklu bulunan Cengiz Akyüz, Şinasi Gümüşkaya,  İdris Akbıyık, Şaban Kotil ve Şafak Ustabaş hakkında  Hopa Cumhuriyet Savcılığınca başlatılan soruşturma tamamlandı.

Sanılar hakkında, 2911 sayılı "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etme", "görevli memura mukavemet etme" ve "kamu malına zarar verme" suçlarından toplam 2 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı. Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde,  Hopa Asliye Ceza Mahkemesinde başlanacak.

Öte yandan,  Hopa Cumhuriyet Savcılığının, bazı şüpheliler hakkında "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etme", "görevli memura mukavemet etme", "kamu malına zarar verme" ve "yaralama" suçlarından ayrı bir soruşturma sürdürdüğü öğrenildi.

- HOPA'DAKİ OLAYLAR-

 Başbakan Erdoğan'ın,  Hopa ilçesinde, 31 Mayıs 2011'de yaptığı miting öncesi Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelerek "Ezilenlerin Sosyalist Partisi",

" Halkevleri", "Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP)" yazılı pankart ile flamalar taşıyan, ayrıca başta hidroelektrik santrallerinin yapımının durdurulması olmak üzere çeşitli konularda dövizler açarak, slogan atan gruba polis müdahale etmişti.

Yaşanan arbede üzerine polis, taş ve çeşitli maddeler atan gruptakileri biber gazı ve su sıkarak dağıtmaya çalışmış, bu sırada Cumhuriyet Meydanı yakınında yere düşen emekli öğretmen Metin Lokumcu, kaldırıldığı  Hopa Devlet Hastanesinde kurtarılamamıştı.

 Trabzon Adli Tıp Kurumu Başkanlığı düzenlediği Lokumcu'nun "kalp krizi sonucu öldüğü" yönünde rapor soruşturmayı yürüten  Hopa Cumhuriyet Savcılığına gönderilmişti.

 AK Parti'nin  Hopa Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitingi öncesi ve sonrasında yaşanan olaylarla ilgili olarak tutuklanan 7 kişiye,  Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan ayrı bir dava açılmıştı. Mahkeme heyeti, davanın ikinci duruşmasında bu sanıkların tamamının beraatına hükmetmişti. Soruşturma sürecinde olaylara karıştığı belirlenen 5 kişi daha tutuklanmıştı.

Olayların ardından olaylar sırasında  Artvin'de görevli olan Eski  Artvin İl Emniyet Müdürü Muhsin Armağan merkeze, Eski İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mehmet Nasif de Jandarma Genel Komutanlığı emrine alınmıştı. Armağan'ın yerine Hüsrev Salmaner, Albay Nasif'in yerine de Yarbay Alper Sır atanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler