Hollanda'ya Trabzon'dan sonuç

Hollanda'daki Türk ailesinin evlat acısı dinmek bilmiyor. 22 yaşındaki çocuklarını Hollanda polisinin öldürdüğünü iddia eden aile, Hollanda'dan adalet istiyor.22 yaşındaki çocuklarının Hollanda polisi tarafından öldürüldüğünü iddia eden gözü yaşlı Gürz ai

Hollanda'ya Trabzon'dan sonuç

Hollanda'daki Türk ailesinin evlat acısı dinmek bilmiyor. 22 yaşındaki çocuklarını Hollanda polisinin öldürdüğünü iddia eden aile, Hollanda'dan adalet istiyor.

22 yaşındaki çocuklarının Hollanda polisi tarafından öldürüldüğünü iddia eden gözü yaşlı Gürz ailesi, Hollanda'dan adalet istiyor. 2 Temmuz günü yaşanan olayın ardından aylar geçmesine rağmen, savcılık tarafından hazırlanan ikinci raporun açıklanmamasına isyan eden aile, belediye başkanlarından yardım talebinde bulunup şikayetlerini dile getirdi.

DELİLLER KARARTILIYOR

Beverwijk Belediye binasında Beverwijk Belediye Başkanı Han Van Leeuwen ve Velsen Belediye Başkanı Franc Weerwind huzuruna çıkan anne Ayten ve baba Cengiz Gürz, 'Çocuğumuzun ölümünden sonra hayatımız karardı. Artık ilaçlarla yaşıyoruz. Tamamen aptallaştık. Çocuğumuzu Hollanda polisi öldürdü. Siz delilleri karartmak için işi ağırdan alıyorsunuz. Biz sizlerden adalet istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz. Suçlu kimse ortaya çıkarılsın. Çocuğumuza şiddet uygulayıp onun ölümüne neden olan polisler, hiçbir şey olmamış gibi aramızda dolaşıyor. Eğer İhsan yaşamış olsaydı 22 Kasım günü onun 23'üncü doğum gününü kutlayacaktık. Ne olur yetkinizi kullanıp suçluların ortaya çıkarılması için bizlere yardımcı olun' diyerek kendilerinden adaletin ortaya çıkması için yardım talebinde bulundular.

BELEDİYE BAŞKANLARINDAN UYARI

Ailenin şikayet ve isteklerini dinleyen Belediye Başkanları Leeuwen ve Weerwind, ailenin üzüntüsünü paylaştıklarını söyleyerek 'Evlat acısının ne kadar zor olduğunu biliyoruz. İnanın gereken neyse biz onu yapmaya çalışacağız. Ama siz bir an önce Avukatınız aracılığıyla suç duyurusunda bulunun, hukuksal süreci başlatın' diyerek aileyi uyarıp, savcılıktan ikinci raporun açıklanmasının beklenmemesi gerektiğini söylediler.

Trabzon ADLİ TIP SUÇLANDI

 

Trabzon'dan gelen ikinci ek otopsi raporunun Hollanda'da ki otopsi raporu ile çelişkili olmasında, Hollanda yetkililerinin Türk yetkililerini suçladığını öne süren baba Gürz, 'Trabzon Adli Tıp Kurumu'nda yapılan ikinci otopsi raporunda çocuğumuzun iç organları, kalbi ve beyninin tamamen alınıp yerlerinin kağıt parçaları ve bezlerde doldurulduğu ortaya çıktı. Hatta o raporda çocuğumuzun uyuşturucu kullanmadığı da belirlendi. Şimdi Hollanda ki yetkililer, Trabzon Adli Tıp Kurumu'ndan verilen raporun doğruları yansıtmadığını iddia ediyor. Türk yetkilileri işlerinde profesyonel olmamakla suçluyorlar. Kısacası, bunların yaptıklarının hepsi doğru, bizimkiler yanlış' diyerek mağdur olmamaları için başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek 'Sayın başbakanım, ne olur bizleri bu mücadelemizde yalnız bırakmayın. Çocuğumuz Hollanda polisinin şiddetine kurban gitti, bizim hayatımız karardı' diyerek başbakandan yardım talebini tekrarladılar.

2 Temmuz günü Hollanda'da polis tarafından göz altına alınan Türk genci İhsan Gürz (22), 3 Temmuz günü Beverwijk polis merkezinde göz altıda tutulduğu hücresinde sabahın erken saatlerinde hayatını kaybetmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel