''Hız limitinin artması ile trafik rahatlayacak''

Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik ile bölünmüş yollarda hız sınırının 90 kilometreye çıkarılmasını olumlu bulduklarını belirten TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, “Özellikle şehir içindeki bölünmüş yollarda hız limitinin artırılması ile trafi

''Hız limitinin artması ile trafik rahatlayacak''

Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik ile bölünmüş yollarda hız sınırının 90 kilometreye çıkarılmasını olumlu bulduklarını belirten TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, “Özellikle şehir içindeki bölünmüş yollarda hız limitinin artırılması ile trafik rahatlayacaktır” dedi.

Yasanın yürürlüğe girmesi ile özellikle büyükşehirlerde yaşanan trafik yoğunluğunun da azalacağına işaret eden Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “19 Şubat 2014 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Karayolları Trafik Yönetmeliği ile şehir içi bölünmüş duble yollarda hız limitinin artırılmasını olumlu karşılıyoruz. Çünkü çoğu zaman trafiğin yoğun aktığı noktalarda hız limiti kimi yerde 50, kimi yerde 70 kilometreye düşüyordu. Kontrol noktalarında veya kameralı denetim noktalarında araçlar aniden hızını düşürünce istenmeyen trafik kazalarının yanı sıra can ve mal kaybını da beraberinde getiriyordu” diye konuştu.

HIZ İŞARETLERİNE UYALIM

Şehir içi bölünmüş duble yollarda hız limitinin 90 kilometreye çıkarılması hem istenmeyen trafik kazalarının önüne geçilmesi hem de trafiğin akışını sağlamak açısından iyi bir uygulama olacağının altını çizen TŞOF Başkanı Apaydın, “Yeni düzenleme ile İl ve ilçe trafik komisyonları ile ulaşım koordinasyon merkezleri (UKOME), yerleşim yeri içinden geçen bölünmüş devlet ve il yolları ile belediyelerin yapım ve bakımından sorumlu olduğu taşıma kapasitesi yüksek, can ve mal güvenliği açısından gerekli tedbirlerin alındığı, yaya geçişlerinin alt ve üst geçişlerle sağlandığı bölünmüş kara yollarında, araç cinsleri için ayrı ayrı olmak üzere hız sınırlarını 32 kilometre, yerleşim yeri içinde bulunan diğer bölünmüş kara yollarında ise 20 kilometreye kadar artırmaya yetkili kılınmıştır. Bu uygulama ile hız sınırı her araç için 90 kilometreye çıkarılabileceği gibi, azami 90 kilometre olmak üzere ayrı sınıftan araca farklı hız sınırı da getirilebilecek. Hız arttırma yetkisi UKOME ve il trafik komisyonlarında olup, yapılan hız artışı değişikliği ile kavşaklarda yaşanan kazalarda düşüş olacağına inanıyoruz. Öte yandan altyapısı uygun olmayan ara yollarda hız sınırı 50 kilometre olarak korunmaya devam edecektir. Vatandaşımız hız limiti işaretlerine dikkat etmeli” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler