Hisse satarak borç ödenir mi?

AKS Grup Yönetim Kurulu Başkanı Emre Aksoy, inşaat sektörüyle iş hayatına atılışını, başarısını, yemek sektörüne girişini anlattı. Başarısında eşinin en büyük destekçisi olduğunu belirten Aksoy, "Başarılı her erkeğin arkasında bir kadın vardır sözü çok do

Hisse satarak borç ödenir mi?

AKS Grup Yönetim Kurulu Başkanı Emre Aksoy, inşaat sektörüyle iş hayatına atılışını, başarısını, yemek sektörüne girişini anlattı. Başarısında eşinin en büyük destekçisi olduğunu belirten Aksoy, "Başarılı her erkeğin arkasında bir kadın vardır sözü çok doğru söylenmiştir" dedi. Aksoy, Trabzonspor yönetimine de atıfta bulundu.

Başkanlığa talip oldu

Trabzonspor’un iyi yönetilmediğini iddia eden Aksoy, "Şeffaflığa ihtiyacımız var" dedi. Aksoy, Trabzonspor’u yönetmeye talip olduğunu bildiren AKS Grup ve TSGİAD Başkanı Emre Aksoy, kulübün hisse satışlarını eleştirdi, “Trabzonspor iyi yönetilmiyor” dedi. Aksoy, başarısındaki sırrı eşinin desteğine bağladı.

"Trabzonspor başkanlığına adaylığımızı açıkladık ve ne pahasına olursa olsun kararımızdan dönmeyeceğiz" dedi. Kulüp hisselerinin satışını eleştiren Aksoy, kulübün çok zor durumda olduğunu söyledi.

Hızlı yükselişiniz nasıl başladı?

2004 yılında evlendim. Şu an 3 çocuk sahibiyim. 2005 yılına geldiğimde ise ailemle ticari ilişkilerimi tamamen ayırdım. Hızlı yükselişimin arkasında eşim bulunuyor. ‘Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır’ sözü çok doğru bir söz. Bu söze aynen katılıyorum. Eşim başarımda en büyük faktör. 

Kebapçım fikri nasıl doğdu?

Trabzon, balık ve özellikle Akçaabat köftesiyle meşhur bir şehir. İnsanlara bizler de farklı bir konsept sunalım istedik. Adana, Urfa, Mardin, Diyarbakır ve Antep’ten özel kebap ustaları getirerek Kebapçım’ı açtık. İyi tuttu. Şu an ilgi bir hayli yoğun. Bu şehirde her bölgeden insan yaşamakta. Bizler de herkesin damak tadına hitap etmek istedik.

İstihdamın neresindesiniz?

Trabzon’da 150 milyon TL’lik bir yatırımımız var. İstihdam sayımız 850 kişiyi buldu. Toplam şirketler bazında da 1 milyon TL vergi ödüyoruz. AKS Grup olarak da vergi ödeme büyüklüğü bakımından Trabzon’da 16. olduk. Yatırımlarımız devam edecek.

Trabzonspor ile ilgili neler düşünüyorsunuz?

Öncelikle TSGİAD Başkanı olarak 2009 yılında kurduğumuz derneğe Trabzonspor’a üye olmayan bir iş adamını üye yapmıyoruz. Bu zamandan beri Trabzonspor ile çok daha yakından ilgilenmeye başladık. Araştırmalar, projeler yaptık. Eski yönetici arkadaşlarımızın da aramızda olacağı bir ekiple Trabzonspor kulübümüzün yönetimine aday olduk. Kararlıyız ve ne pahasına olursa olsun adaylıktan çekilmeyeceğiz.

Neden Trabzonspor’a başkan adayı oldunuz?

Trabzonspor, tarihinin en çok para kazandığı bir yılı geride bıraktı. Şampiyonlar Ligi ve futbolcu transferlerinden iyi paralar girdi kasasına. Trabzonspor, 150 milyon TL’lik bir bütçeyi yöneten holdingdir. Trabzonspor’u yönetmek için ticareti iyi yönetmek gerekir. Ben de yöneticilikler yaptım ve şeffaflıktan yanayım. Trabzonspor’un en büyük ihtiyaçlarından biri de şeffaflıktır. Bu özelliklere fazlasıyla sahibim ve Trabzonspor’a eski başarılı günlerini tekrar yaşatacağım. Yerli futbolcularla mücadeleci ruhu geri getireceğim. 2 ya da 3 tane ilk, 1 de sürekli oynayacak yabancı futbolcuyu da kadroya katacağım. Trabzonspor’un tüm alt branşlarını açarak o branşlarda şampiyonluklar yaşatacağız.

Trabzonspor iyi yönetilmiyor

Trabzonspor hisselerinin satışlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Borsa hisselerinin satışı bir kulübün yapacağı en son iştir. Üstelik bu satış yapılırken 14 liradan 7 liraya düştü hisselerimiz. Küçük yatırımcı ciddi zarar içerisinde. Trabzonspor, hisselerini satıyor. Borç ödemek için yapılması gereken en son olay yapılıyorsa Trabzonspor gerçekten zor durumda demektir. Hisseler satılarak borç ödenmeye çalışılıyor.

AKS ve projeleri...

AKS, 2006 yılında Bodrum’da kurulmuş bir şirket. İnşaat sektöründe İrlandalılara villa yaparak girdik. 2008 yılında Trabzon’a taşınarak inşaat faaliyetlerimize devam ettik. İnci, Yakut, Elmas Evleri projelerini tamamlayıp teslim etmiş bir şirkettir. 1001 Pırlanta Vadisi, Gold Evleri ve Mercan Evleri ile Safir Kent projeleri devam etmektedir. Piyasa şartları inşaat sektöründen farklı alanlara da yönlenmemizde etkili oldu. 2010 yılında Hur-Ma yemek şirketini kurarak yemek sektöründe lider konuma geldik. 2011 yılında Emma Lojistik, Aksoylar Tavukçuluk ve Sandal Otel’i bünyemize katarak turizm sektörüne de girmiş olduk. 2012 yılında AKS Yapı Market’i kurduk ve 2013 yılında da Kebapçım Restaurant’ı açtık.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler