Hisarcıklıoğlu'ndan fındığa destek

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) koordinatörlüğünde geçtiğimiz yıl uygulanmaya başlanan “Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi”ne sektörle ilgili tüm kesimlerden destek geliyor.Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile ortaklaşa sürdürülen ve sektörle il

Hisarcıklıoğlu'ndan fındığa destek

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) koordinatörlüğünde geçtiğimiz yıl uygulanmaya başlanan “Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi”ne sektörle ilgili tüm kesimlerden destek geliyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile ortaklaşa sürdürülen ve sektörle ilgili tüm kesimler tarafından da desteklenen proje kapsamında bu yıl yapılacak çalışmalara başta TOBB olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından da destek verilecek.

TTB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, konu ile ilgili olarak TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret ederek, amaçları ve bugüne kadar yapılan çalışmalarla ilgili rapor sunup bilgi verdi.

Köleoğlu, Aralık 2013’de başlatılan yenileme çalışmalarında şimdiye kadar 9 örnek bahçe teşkil ettiklerini, bunlara farklı sistemlerle ve değişik çeşit fındıklar dikildiğini belirterek, bu yıl Eylül ayından itibaren yeni örnek bahçeler teşkil edeceklerini söyledi. Projenin sadece Trabzon’u değil, tüm fındık üretim alanlarını kapsamasını ve devlet politikası haline getirilmesi gerektiğini de ifade ederek, “Hedefimiz halen dönümde 80-90 kilo olan üretimi asgari 150-200 kiloya çıkarmaktır. Bu da hem başta üretici olmak üzere sektörle ilgili tüm kesimlerin kazanması, Türkiye’nin ihracatını arttırması demektir” diye konuştu.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, oda ve borsaların bu tür yenilikçi ve örnek projelere imza atmalarının kendisini sevindirdiğini, ülkeye ise kazandırdığını hatırlatarak, Trabzon’a son gelişinde fındığın katma değeri yüksek sanayi ürünü haline tam olarak dönüştürülmesi ile elde edilebilecek yararları paylaştığını vurguladı. Hisarcıklıoğlu “Bunun için üretimden tüketime kadar verim ve kalitenin önemsenmesi gerekir. Trabzon Borsamızın bunun için liderlik görevi üstlenerek çaba göstermesi takdire değerdir. Biz birlik olarak bu tür çalışmalara her bakımdan destek veriyoruz. Fındık gibi ülkemize yüksek miktarda döviz kazandıran bir ürüne de vereceğiz” dedi.

Şükrü Güngör Köleoğlu ve beraberindekiler daha sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri ve ürün imalatlarında önemli miktarda fındık kullanan Ülker firmasının yöneticileri ile de görüşmeler yaparak destek sözü aldılar.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel