Hılton'un temel atma törenine Ayasofya damgası!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon’da yapılacak 5 yıldızlı Hilton Garden Inn Trabzon Oteli’nin temel atma törenine katıldı.  Trabzon’un Akçaabat ilçesine bağlı Söğütlü beldesinde 2015 yılında bitirilmesi planlanan 5 yıldızlı Hilton Gard

Hılton'un temel atma törenine Ayasofya damgası!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon’da yapılacak 5 yıldızlı Hilton Garden Inn Trabzon Oteli’nin temel atma törenine katıldı. 
 
Trabzon’un Akçaabat ilçesine bağlı Söğütlü beldesinde 2015 yılında bitirilmesi planlanan 5 yıldızlı Hilton Garden Inn Trabzon Oteli’nin temel atma törenine Bakan Bayraktar’ın yanı sıra Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Hilton Garden Inn Otel sahibi Erol Tuna, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve davetliler katıldı. 

Konuyla ilgili olarak Hilton Garden Inn Trabzon otelinin yapılmasında büyük emeği olan Erol Tuna ile TTSO başkanı Suat Hacısalihoğlu açıklamalarda bulundu. İki isim de Ayasofya’nın müze olarak kalmasının turizme fayda sağlayacağı görüşünde birleşti. Bakan Erdoğan Bayraktar ise Ayasofya'nın camiye çevrilmesiyle müze özelliğini kaybetmeyeceğini söyledi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!

Tuna Trabzon’da turizmin gelişmesinin sadece otel yaparak ve yatırımcıları otelciliğe yönlendirerek olmayacağını vurgulayarak “ Önemli olan bu arzı karşılayabilecek talepleri oluşturabilmektir. Yapılması planlanan otellerin yatırıma dönüşebilmesi için mevcut tarihi değerlerimizin amaçlarına uygun olarak korunması çok büyük önem arz etmektedir.  Kent paydaşlarının fikri alınmadan şehrimizin simgesi olmuş bir tarihi eserin ibadete açılması konusunu yetkililere hatırlatmak isteriz. Trabzon’u yönetenlerin bu değerlere sahip çıkıp koruması birinci önceliği olmalı. Ne kadar memnun ziyaretçi olursa o kadar turizm yatırımına ihtiyaç olur. “ dedi.

Hacısalihoğlu ise Trabzon’un turizmde öncü kent olacağını belirtirken “Sümela Manastırı’nın Trabzon ve Türkiye’nin gözdesi haline getirdik. Ayasofya’nın da kullanım şeklinin bugüne kadar olduğu gibi devam etmesinden yanayım.”  İfadelerini kullandı.

Erol Tuna ve Suat Hacısalihoğlu'nun görüşlerine karşı ise Bakan Erdoğan Bayraktar daha farklı bir görüşü savundu. Bayraktar yaptığı açıklamada "Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesi müze özelliğini kaybetmesi anlamına gelmez. Aksine etrafında yapılacak olan çalışmalarla Ayasofya bir güzellik cazibesi olacaktır." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel