Hilton olmadı Al-Rubeaan oluyor

Trabzon'un merkez Yalıncak beldesindeki İl Özel İdaresi'ne ait arsanın, otel yapımı için Al-Rubeaan Group Otelciliğe, ön izin ve kullanma izni verilmesinin veya irtifak hakkı tesis edilmesinin uygun olduğuna karar verildi. Konuyla ilgili Trabzon Valiliği'

Hilton olmadı Al-Rubeaan oluyor

Trabzon'un merkez Yalıncak beldesindeki İl Özel İdaresi'ne ait arsanın, otel yapımı için Al-Rubeaan Group Otelciliğe, ön izin ve kullanma izni verilmesinin veya irtifak hakkı tesis edilmesinin uygun olduğuna karar verildi.

Konuyla ilgili Trabzon Valiliği'nden yapılan açıklamada, Kamu Taşınmazlarının Yatırımcılara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslara Ait Yönetmeliğin 15. maddesi gereğince oluşturulan teknik ve Mali alt komisyonlarının yapmış olduğu çalışmalarda, Yalıncak beldesinde bulunan ve mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait 15 bin 995,46 metrekarelik taşınmazların irtifak hakkı tesis edilmesi ve kullanma izni verilmesi kararı gereğince, teknik komisyonun ihaleye teklif veren İcon Grubunun vaziyet planının idarenin otel yapılmasına karar verilen sahanın dışında gösterilen alanları da kapsadığı ve oteli 17 kat olarak planladığı gerekçesiyle değerlendirme dışı bırakılmasına, Keleşoğlu Şirketi ile Trabzon Genç İşadamları Derneği ortaklığının ve Al- Rubeaan Group Otelcilik'in avan projelerinin uygulanabileceğine karar verdiği bildirildi.

Mali komisyonun da bu iki şirketin öz kaynakları, taahhüt ettikleri istihdam sayıları ve yatırım tutarlarında en yükseği 100 üzerinden değerlendirme yaparak Keleşoğlu Şirketi ile Trabzon Genç İşadamları Derneği ortaklığının puanını 234.20, Al-Rubeaan Group Otelciliğin puanını ise 294.98 olarak tespit ettiği belirtildi. Tahsis komisyonunun da teknik ve Mali alt yapı komisyonlarının raporu doğrultusunda verdiği kararla ilgili şu ifadelere yer verildi: "Teknik ve Mali alt komisyonlarının hazırlamış olduğu raporlara dayanarak, tahsis komisyonu da Al-Rubeaan Group Otelciliğin sektörde yer alması, uluslararası bağlantılarının güçlü olması ve Arap turistlerini ilimize çekerek, deniz ve yayla turizminin canlandırmasına ivme kazandıracağı düşüncesiyle, mevcut taşınmaz üzerinde Al-Rubeaan Group Otelciliğe ön izin ve kullanma izni verilmesinin veya irtifak hakkı tesis edilmesinin uygun olduğuna karar vermiştir."

Tahsis komisyonunun verdiği kararın ise onaylanmak üzere İl Genel Meclisi Başkanlığı'na gönderildiği kaydedildi. Öte yandan, söz konusu araziye daha önce de Hilton'un otel yapması için ön sözleşme imzalanmış, ancak daha sonra ilgili kuruluş bu yatırımdan vazgeçmişti. Trabzon İl Özel İdaresi de mağduriyete neden olduğu gerekçesiyle Hilton hakkında tazminat davası açmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler