Heyelanlı yol açıldı Tonya rahatladı

Haber61/Haber ServisiTrabzon Tonya İlçesi’nde 17-18 Ekim tarihinde aşırı sağanak yağış nedeniyle meydana gelen heyelanda Tonya’yı Vakfıkebir’e bağlayan ana yol toprak altında kalmıştı. Bu nedenle ilçede ticari ve güncel hayatta büyük olumsuzluklar yaşanmı

Heyelanlı yol açıldı  Tonya rahatladı

Haber61/Haber Servisi

Trabzon Tonya İlçesi’nde 17-18 Ekim tarihinde aşırı sağanak yağış nedeniyle meydana gelen heyelanda Tonya’yı Vakfıkebir’e bağlayan ana yol toprak altında kalmıştı. Bu nedenle ilçede ticari ve güncel hayatta büyük olumsuzluklar yaşanmıştı. Diğer alternatiflerden sağlanan ulaşım sırasında da güçlük yaşanıyordu. Hatta konuyla ilgili  CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu TBMM’de gündeme getirmişti. Bu sıkıntı aşıldı. Dün açılan yol ile birlikte ilçede büyük bir rahatlama yaşandı.  Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, “Felaketten siyaset üretmeyin” diyerek eleştirilere ağır cevap verdi.

3 METRE SUYUN DİBİNE GİRDİK

Beşel şunları söyledi; “Hem bir göçük hem de heyelan oldu. Yani zemin oluşturacak bir ortam kalmadı. Toprak yapısı itibariyle o alan sıkıntılı bir alan. Killi su alıp şişen bir yapısı var. Zemin oluşturulacak bir yapısı yoktu. Önce sekileme yapıldı. Payrama dedikleri heyelanın durdurulması için kademeler yapıldı. İkinci safhada heyelanın ortasında yol açılmaya çalışıldı. Ancak o da göçtü. Üçüncü safhada da üçüncü alternatif olarak dere kenarına tahkimat yapıldı. Beton tahkimatı yapıldı. Şu anda yol tek şeritten trafiğe açıldı. Ancak tabi ki bu dere kenarına yapılan tahkimat sanıldığı kadar kolay değil. Ben size kullanılan malzeme miktarını vereyim. Su seviyesinden 3 metre derinde, 8 metre eninde 70 metre boyunda temel hendeği açıldı. Şu ana kadar 1520 m2 kalıp yapıldı. 1500 m3 civarında beton döküldü.

AÇILMADI DİYENLERE BÖYLE CEVAP VERDİM

80 ton demir örüldü. Neticede 120 ton demir örülmüş olacak.  Bir günde açılacak heyelan birkaç günde açılacak heyelan var. 3 günde sürebilir 5 günde sürebilir. Zamanla bunu eleştirmek yerine yapılanlarda eksiklik mi alternatif vardı da o mu kullanılmadı? Bunlarla eleştirilebilir. Mesela bir arkadaşımın ameliyat olduğunu biliyordum. Dedi ki bana, ’Burası neden açılmadı?’ Bende O’na, ‘Sen kaç saatte ameliyat oldun?’ diye sordum. O da bana, ‘7,5 saat sürdü’ diye cevap verdi. Bende ‘peki niye sen 2,5 saatte ameliyattan çıkmadın?’ diye sordum sustu. Yani burada felaketten siyaset üretmeye kalktılar. Bu yanlış. Hep birlikte bir araya gelip bu yaşanan mağduriyete birlikte çözüm bulmamız gerekirdi.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel