HES'ler Karadeniz'i Kanser gibi...!

Derelerin Kardeşliği Platformu Dönem Sözcüsü Ömer Şan, ''ülke genelindeki vadileri, dereleri adeta bir kanser virüsü gibi saran bütün HES projelerinin bir an önce durdurulması gerektiğini'' bildirdi.Şan, yaptığı yazılı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Baka

HES'ler Karadeniz'i Kanser gibi...!

Derelerin Kardeşliği Platformu Dönem Sözcüsü Ömer Şan, ''ülke genelindeki vadileri, dereleri adeta bir kanser virüsü gibi saran bütün HES projelerinin bir an önce durdurulması gerektiğini'' bildirdi.

Şan, yaptığı yazılı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın, önceki hafta çevre örgütleriyle toplantı yaptığını, toplantıya sanayiciler ve onların kurduğu veya desteklediği çevre örgütleri ile yandaş sivil toplum örgütlerinin katıldığını ileri sürdü.

Bakan'ın öncelikle bugüne kadar HES'lere karşı açılan davalar sonucunda verilen yargı kararlarını çok iyi okuması ve analiz etmesi, ÇED süreçleri, üretim lisansları, ''çantacılar'' diye tabir edilen konuyu, hazırlanan bilimsel raporlar ile bilirkişi raporlarını iyi değerlendirmesi gerektiğini ifade etti.

Şan, açıklamasında şunları kaydetti:

''Ardından yöre halkının verdiği tepkileri, fayda ve maliyet analizlerini, ekonomik ve çevresel planlamaları, doğal yaşam alanlarının koruma önceliğini, kamusal fayda analizlerini, kültürel, sosyal ve tarihi değerler ile uluslararası anlaşmaları ve koruma statülerini göz önüne alarak, çok iyi bir değerlendirme yapmalıdır. Benzer önerileri, önceki dönemin Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'na birçok kez iletmeye çalıştık. Ancak bu konuda herhangi bir adım atılmadı. Ülke genelindeki vadilerimizi, derelerimizi adeta bir kanser virüsü gibi saran, Anadolu'nun her su gözesini adeta satışa çıkarmış gibi rant hesaplarının kucağına iten bütün HES projeleri bir an önce durdurulmalıdır"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler