HES'ci sandılar Böcek'ci çıktı!

Rize’nin Fındıklı ilçesinde yapılması planlanan hidroelektrik santralleriyle (HES) ilgili mücadelesini sürdürmekle bilinen Fındıklı Dereleri Koruma Platformu üyeleri Arılı Vadisi’ne giren yabancıyı HES’çi sanıp yakaladı ancak şahıs Avusturyalı bir böcek u

HES'ci sandılar Böcek'ci çıktı!

Rize’nin Fındıklı ilçesinde yapılması planlanan hidroelektrik santralleriyle (HES) ilgili mücadelesini sürdürmekle bilinen Fındıklı Dereleri Koruma Platformu üyeleri Arılı Vadisi’ne giren yabancıyı HES’çi sanıp yakaladı ancak şahıs Avusturyalı bir böcek uzmanı çıktı.

Yaklaşık 3 yıldır vadilerine HES yaptırmamak için nöbet tutan platform yetkilileri, köye giren yabancı plakalı aracı izledi. Bir vatandaşın elinde değişik aletlerle dere kenarına inip bir şeyler topladığını gören vadi sakinleri hemen yanına giderek kimliğini öğrenmeye çalıştı. Şahsın İngilizce konuşması üzerine İngilizce bilen bir vatandaşın yardımı ile Avusturyalı olduğu öğrenilen Martin Dona Baver’in bir böcek bilimcisi olduğu ve dünyanın dört bir yanından böcek toplayarak onlar hakkında çizimler ve makaleler yazdığını belirtti. Doğu Karadeniz Bölgesi’nde çok sayıda böcek olduğu ve bu nedenle tercih ettiği öğrenilen Baver gazetecilere yaptığı açıklamada ‘’Karadeniz Bölgesi sulak bir bölge olduğu için birbirinden değişik böcek türlerinin burada yetiştiğini biliyordum. Bunun için vadi vadi dolaşarak böcekleri topluyor ve nelere faydalı olduklarını makalelerime taşıyorum’’ dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel