HES için Trabzon'a geliyorlar

Beş gün önce yaya olarak Artvin’den yola çıkan grup sabah saatlerinde Rize’ye ulaştı. Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde toplanan grup bir basın açıklaması düzenledi. Grup adına açıklamayı Züleyha Kork okudu. Açıklamada, “Biz Anadolu insanı Nisan 201

HES için Trabzon'a geliyorlar

Beş gün önce yaya olarak Artvin’den yola çıkan grup sabah saatlerinde Rize’ye ulaştı. Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde toplanan grup bir basın açıklaması düzenledi. Grup adına açıklamayı Züleyha Kork okudu. Açıklamada, “Biz Anadolu insanı Nisan 2011’de köy, kasaba ve şehirlerimizden çıkarak Ankara’ya yürümeye karar verdik. Anadolu’nun diğer noktalarından da başlatılan yürüyüşlerle Mayıs ayı içerisinde Ankara’da toplanacağız. Yürüyüşümüzün amacı doğal varlıklarımızın alınır satılır bir mal haline getirmeye çalışan zihniyete ‘dur’ demektir. Bu vahşi kapitalist zihniyet tüm doğal varlıklarımızı, yaşam alanlarımızı ve kültürümüzü yok etmek istiyor. Anadolu’ya can veren derelerimiz 49 yıllığına şirketlere satılıyor. Son 10 yılda dağıtılan 45 bin maden ruhsatı ile dağlarımız maden şirketlerine devredildi. Geçmişe olan saygımız ve çocuklarımızın geleceği için doğanın hakları ve yaşam haklarımızı korumak için yürüyoruz” denildi.

Grup açıklamasının ardından Trabzon’a doğru yola çıktılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel