Herkesi Trabzon'a davet ediyorum

ANKARA – Her Yıl Şubat ayında düzenlenen “Her Yönüyle Trabzon” etkinliklerinin bu yıl 9’ncusu Ankara Atatürk Kültür Merkezinde (AKM)  bugün başladı.  AKM’nin VİP salonun protokol konuşmalarıyla başlayan etkinliğe iş dünyasından siyaset ve spor kadar bir ç

Herkesi Trabzon'a davet ediyorum

ANKARA – Her Yıl Şubat ayında düzenlenen “Her Yönüyle Trabzon” etkinliklerinin bu yıl 9’ncusu Ankara Atatürk Kültür Merkezinde (AKM)  bugün başladı.  AKM’nin VİP salonun protokol konuşmalarıyla başlayan etkinliğe iş dünyasından siyaset ve spor kadar bir çok isim yer aldı. Açılış konuşmasını Trabzon İl ve ilçeler Eğitim ve Yardımlaşama Vakfı Başkanı Bilgin Aygül yaptı. Konuşmasına Aygül; “ Trabzon tanımak ve tanıtmak için başlamış olduğumuz projenin 9 yılı bugün. İlk gün gibi bugunda aynı heyecanla ve aynı duygu ile çalışıyoruz. Bu projeye ilk başlarken Faruk ağabeyimiz ve belediye başkanlarımızda o günden bugüne geldik. Trabzon’umuzu sadece Karadeniz ve Türkiye ile değil Almanya Avrupa ile paylaşmak istiyoruz. Dünyanın her yerine taşımak istiyoruz. Gurbette yaşayan Trabzonlulara bu duyguyu getirmek için tüm çalışmalarımızı yatık hep birlikte bir daha ki yıl Almanya’da olacağız. “dedi.

10 YILA GİRİYORUZ

2016 yılının vakıfları için çok anlamlı bir yıl olduğunu ifade eden Aygül, “ Bu yıl bizim için çok önemli bir yıl. 2016 yılı demek bu etkinliklerimizin 10. yılı demek. Önümüzdeki yıl derneğimizin 40 vakfımızın 30 yılı. Almanya’da yapacağımız bu etkinliği her yönü ile ulaşıla bilinecek bir yerde olması için çalıştık. Trenle hava yolu ile kara yolu ile merkezi bir yerde bunu yapacağız. Bizi destekleyen tüm herkese teşekkür ediyorum. Özellikle sponsorlarımıza Ankara Büyükşehir Belediyesi her seferin yanımızda oldu. Trabzon yaşamak üzere hoş geldiniz diyorum.”Şeklinde konuştu.

ALMANYA ÇOK ÖNEMLİ

TTSO başkanı Suat Hacısalihoğlu, “ bir kes daha bu etkinlikre beraberiz. Burası hep trabzon sanatına hepde Trabzon çok katkısı var. Bu olay sevgili Faruk Özak Beyle başladı. Ona teşekkür ediyoruz. Artık bir daha yıl Trabzon’u yurt dışına taşıyoruz. Bu etkinlikler ticareti de etkiliyor. Bu programlar bizi dışarı açıyor. 2016 yılında kültür sanatı tanıtacağız ama daha önemlisi yeni yaptığımız organize sanayi bölgesini Alman yatırımcıya göstereceğiz. Bu durum ekonomilerin gelişmesine neden olacak bir gelişme. Bu neden den dolayı bu projeyi desteklememiz gerek. “dedi.

SİZLERE ÇAĞRIM TRABZON’A DÖNÜN

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “ Çok kıymetli katılımcılar. Buraya katıldığınız için çok teşekkür ederim. Trabzon halkı adına burada konuşuyorum. Soğuk kış günü kıymetli zamanlarını buraya harcayan ve bize Trabzon sevgisini gösterdiğiniz için sağ olun. Trabzon’un tüm özelliklerini unutmadan yaşayanlar buralara kültürümüzü taşıdık. Bakınız sizleri Trabzon!a davet ediyorum. Oradan mülk almanızı talep ediyorum. Sizleri Trabzon’a destek vermenizi istiyorum. Burada yaşayan Trabzonlular geri dönün diyorum. Yatırımlar yapın diyorum.”ifadelerine yer verdi. 

Haber : Şükrü Üçüncü - Emrah Paca

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler