Hayvan hakları Trabzon'da masaya yatırıldı

Trabzon'da Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu 12’nci Bilgilendirme ve Koordinasyon toplantısı düzenlendi. Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı Nesrin Çıtırık, “Amacımız hayvan hakkı ihlallerinin olmaması için yetkililerle bir araya gelerek sorunlara

Hayvan hakları Trabzon'da masaya yatırıldı
Trabzon'da Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu 12’nci Bilgilendirme ve Koordinasyon toplantısı düzenlendi. Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı Nesrin Çıtırık, “Amacımız hayvan hakkı ihlallerinin olmaması için yetkililerle bir araya gelerek sorunlara yasal boyutta çözüm arayışı bulmaktır” dedi.
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu ile Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği işbirliğiyle belediye çok amaçlı salonunda gerçekleşen toplantıda, bölgedeki hayvan hakları sorunları gündeme gelirken, hayvan hakları savunucuları da yasaların uygulanmasında ortaya çıkan sıkıntılar ve bakım evlerinin eksikliklerini dile getirdi.
 
Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı Nesrin Çıtırık, amaçlarının hayvan hakları ihlallerinin önüne geçmek olduğunu belirterek, “Orman Su İşleri Bölge Müdürlüğü’nün bulunduğu yerlerde hayvan hakları federasyonu üyeleri, yerel görevliler ve gönüllüler ile birlikte toplantılar yapıyoruz. Buradaki amacımız hayvan hakkı ihlallerinin olmaması için yetkililerle bir araya gelerek sorunlara yasal boyutta çözüm arayışı bulmaktır. Bu toplantı, devletle toplum arasında uzlaşma, birbirini tanıma ve çözüm için ortak paydada buluşma toplantısıdır. Temennimiz hayvan hakları ihlallerinin son bulmasıdır” dedi.
 
BAKIM EVİ KÖPEK DEPOSU HALİNE GELMİŞ
 
Trabzon’da bulunan hayvan barınağında ciddi sorun ve eksiklikler olduğunu da kaydeden Çıtırık şöyle konuştu:
 
“Hayvan hakları konusunda Karadeniz Bölgesi’ni bir bütün olarak ele almak istiyoruz. Trabzon'da birçok eksiklikler olmasına rağmen yine de iyi niyetli olduklarını düşünüyoruz. Trabzon’da hayvan bakımevini ziyaret ettik. Burada çok ciddi eksiklikler ve sorunlar gördük. Kısırlaştırma, tedavi ve bakım yok. Bakımevi, tamamen köpek deposu haline gelmiş. Trabzon gibi tarihi ve kültürel geçmişi çok güçlü olan bir kentte hayvanları toplayıp, yağmura, kara ve soğuğa mahkum etmek yakışmıyor. Bunları belediye yetkililerine de anlatacağız”.
 
İstanbul Hayvan Hakları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mirat Gürol ise toplantıda 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Yasası’nı anlatan bir sunum yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel