Hayata döndüren ağlayış

 GÜMÜŞHANE’DE haftasonu etkili olan lodos nedeniyle kömür gazından etkilenen Zengin Ailesi ölümden döndü. Gündüz yakılan sobadan sızan gaz, gece geç saatlerde Zengin Ailesi’nin evini etkisi altına aldı. Sabaha karşı 04.00 sularında evin en küçüğü olan 5 y

Hayata döndüren ağlayış

 

GÜMÜŞHANE’DE haftasonu etkili olan lodos nedeniyle kömür gazından etkilenen Zengin Ailesi ölümden döndü. Gündüz yakılan sobadan sızan gaz, gece geç saatlerde Zengin Ailesi’nin evini etkisi altına aldı. Sabaha karşı 04.00 sularında evin en küçüğü olan 5 yaşındaki Furkan, “Her yerim acıyor” diyerek ağlamaya başlayınca aile adeta ölüm uykusundan  uyandı. Fırıncı Mustafa (33) ve Eşi Mine (31) Zengin ağlama sesine uyanarak yardım istedi. Hastaneye kaldırılan aile bireyleri ölümden döndü.  
 
Gümüşhane’de hafta sonu etkili olan lodos nedeniyle Zengin Ailesi, 5 yaşlarındaki çocukları sayesinde hayata döndü. İnönü Caddesi’nde fırıncılıkla uğraşan Mustafa Zengin (33), eşi Mine (31), çocukları Furkan (5) ve Fatih’le (8) birlikte gece geç saatlerde havanın sıcak olması nedeniyle gündüz yaktıkları sobalı evinde uyudu. Gece saat 04.00 sıuarında evin en küçüğü olan 5 yaşındaki Furkan’ın ‘Her yerim acıyor’ uyarısı ile uyanan Zengin Ailesi, lodos nedeniyle sobadan sızan karbonmonoksit gazı nedeniyle zehirlendiklerini anladı. Aile bireyleri tarafından Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Zengin Ailesi’nin tüm bireyleri iki gün boyunca çeşitli tedavi süreçlerinden geçirildi. Baba Mustafa Zengin, Furkan’ın kendilerini uyandırmamaları halinde yaşam şanslarının çok zayıf olduğunu belirterek, vatandaşların özellikle bu aylarda meydana gelen lodos rüzgarına karşı dikkatli olmalarını istedi. Karbonmonoksit gazının renksiz, kokusuz, ağrı, ateş gibi hastalık belirtileri vermeyen, yanıcı zehirli bir gaz olarak vücuda girerek, doğrudan kana geçtiğini, oksijen alımını engelleyip zehirlenmeye sebebiyet verdiğini ifade eden yetkililer ise olası bir zehirlenmede yapılacak ilk işin olay mahallinden uzaklaşarak temiz havaya çıkmak olduğunu söyledi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel