Havaalanının temeli atılıyor

Özel bir televizyon kanalına açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Sekreteri ve Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin, Ordu-Giresun Havaalanı’nın hiçbir zaman bir seçim vaadi olmadığını, hikayesi 1990'lı yıllara kadar uzanan, halkın ve valinin ortak kararı il

Havaalanının temeli atılıyor

Özel bir televizyon kanalına açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Sekreteri ve Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin, Ordu-Giresun Havaalanı’nın hiçbir zaman bir seçim vaadi olmadığını, hikayesi 1990'lı yıllara kadar uzanan, halkın ve valinin ortak kararı ile ortaya çıkan, iki ilin ortak talebi olduğuna dikkat çekti.

Daha önce yatırım programına alınmasına rağmen yeterli kaynağın bulunamayışı gerekçesi ile programdan çıkartıldığını belirten Şahin, "AK Parti yöneticisi ve Ordu Milletvekili olduğum için geçmişten kalan yarım işleri tamamlamak için çaba gösterdik. Hükümetimiz yeni projeleri hayata geçirmek için büyük aşamalar kaydetti. Proje yeniden düzenlenip 2011'de ihale süreci başladı. Önümüzdeki ay temeli atılacak. Dün itibariyle Ulaştırma Bakanlığı'nda müteahhit firma belirlendi. Resmi prosedürleri bitti. Kazma vuracak olan belli. Bu firmaya itiraz edilmediği sürece yer teslimi ve sözleşme yapılır. "Tırpandan önce temelini atacağız" demiştim. 20 Temmuz'da tırpan başlar sahil kesiminde, biz biraz erkene çekip 15 Temmuz da temelini atacağız muhtemelen" dedi.

Vatandaşların otobüs bileti fiyatına uçağa binmelerini sağlamak için gayret sarf ettiklerini, bir yandan da yeni havaalanlarını faaliyete geçirdiklerini vurgulayan Şahin, "Biz iktidara geldiğimizde 36 havaalanı vardı, 26'sı çalışıyordu. Temelleri yarımdı. 46 havaalanı kullanılıyor bugün. Bulunduğu noktadan bir havaalanına yetişecek herkes. Biz milletimizi otobüs fiyatına havada uçurur hale geldik. At binenin kılıç kuşananındır kardeşim" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel