Hava sıcaklığı hamsiyi kaçırdı

Doğu Karadeniz Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Ahmet Mutlu, hamsi avının bu yıl balıkçılar için istenilen şekilde geçmediğini belirterek bunda hava sıcaklıklarının önemli etkisi olduğunu söyledi. Hava ve deniz suyu sıcaklığının mevsim normallerinde seyretm

Hava sıcaklığı hamsiyi kaçırdı

Doğu Karadeniz Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Ahmet Mutlu, hamsi avının bu yıl balıkçılar için istenilen şekilde geçmediğini belirterek bunda hava sıcaklıklarının önemli etkisi olduğunu söyledi.

Hava ve deniz suyu sıcaklığının mevsim normallerinde seyretmemesinin hamsi göçünü hızlandırdığını kaydeden Mutlu “Bu yıl neredeyse 2 ay hamsi avı oldu. Kasım ve Aralık ayında hamsi avı yapıldı. Hamsi miktar olarak çok avlanmasa da tek sevindirici nokta hamsinin boyu geçtiğimiz yıllara göre daha büyüktü. Bu yıl vatandaş büyük hamsi tüketti. 1 hafta önce bölgede 20 derece hava sıcaklığı vardı. Birkaç gün havalar soğuk gitti derken havaların tekrar ısınacağı bilgisi geldi. Tüm ub gelişmeler hamsinin Gürcistan ve Rus karasularına göçünü, yani soğuk sulara göçünü hızlandırdı” dedi.

Mutlu, palamut ve istavrit avında da bu yıl istenilen avın gerçekleşmediğini, balıkçının tek umudu olan hamsi avının da iyi gitmediğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel