Hatırlanmak bir gün değil her gün

Trabzon'da Of İlçe Kaymakamlığı tarafından gerçekleştirilen "Hatırlanmak Bir Gün Değil Her Gün" projesi kapsamında 2 engelli vatandaş tedavileri için uçak ile İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gönderildi.Of Kaymakamı Tuncay Sonel’in 2008 yılında Of

Hatırlanmak bir gün değil her gün

Trabzon'da Of İlçe Kaymakamlığı tarafından gerçekleştirilen "Hatırlanmak Bir Gün Değil Her Gün" projesi kapsamında 2 engelli vatandaş tedavileri için uçak ile İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gönderildi.

Of Kaymakamı Tuncay Sonel’in 2008 yılında Of’a atanmasının ardından başlatılan proje kapsamında, doktor, hemşire, imam ve muhtardan oluşan heyet ilçedeki ev, mahalle ve köyleri gezerek tespiti yapılan 585 engelli vatandaş ziyaret ederek kendilerine her konuda destek verip tedavileri için de tüm imkanlar seferber ediliyor.

Proje kapsamında engelli Emine Kabahasanoğlu (30) ve ilkokula bu yıl başlayan 7 yaşındaki Kader Haşlaman, tedavilerinin yapılması için Of Engelliler Derneği üyesi Efsun Avcı ile sağlık personeli eşliğinde aileleri ile birlikte uçakla Trabzon'dan İstanbul'a gitti.
Engelli vatandaşların bir gün değil, 365 gün hatırlanması gerektiğini belirten Of Kaymakamı Tuncay Sonel, "Siz ne yaparsanız yapın, eğer bizler engellimize, yetim öksüzümüze, yaşlımıza sahip çıkamıyorsak bina da, yol da yapsak bunların hiçbir anlamı olmaz” dedi.

Emine ve Kader’in tedavilerinde her türlü desteği veren İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Akyüz, İstanbul’da konaklamadan ulaşıma kadar tüm ihtiyaçları karşılayan Of Hayrat Vakfı Başkanı Reşat Aksu ve Yönetim Kurulu Üyelerine tüm Of'lular adına teşekkür eden kaymakam Sonel, "İnşallah yavrularımız en kısa sürede sağlığına kavuşarak aramıza dönecekler" diye konuştu.
Onbir yıldır bu anı beklediğini belirten fiziksel engelli Emine Kabahasanoğlu, çok mutlu olduğunu ifade ederken, omiriliğinden ameliyat olacak olan Kader Haşlaman’ın havaalanında annesine ve babasına sarılarak gülücükler atması duygusal görüntüler oluşturdu.

Yapılanlar karşısında Çok mutlu ve heyecanlı olduğu ifade eden Kader’in annesi Hatice Haşlaman,"İnşallah kızım yapılacak ameliyat sonrası iyi olacak ve sağlığına kavuşarak okuluna kaldığı yerden devam edecek. Başta sayın Kaymakamımıza ve emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımızı sunuyorum" şeklinde konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel