Hastaneye gitmemek için ekiplere direndi

Rize’de 4 saat süren operasyonla mahsur kaldığı yerden kurtarılmak istenen 78 yaşındaki KOAH hastası çoban, hastaneye gitmemek için kurtarma ekiplerine bir süre direndi.Rize’de iki gündür etkili olan yoğun kar yağışı tüm köy yollarını ulaşıma kapatırken M

Hastaneye gitmemek için ekiplere direndi

Rize’de 4 saat süren operasyonla mahsur kaldığı yerden kurtarılmak istenen 78 yaşındaki KOAH hastası çoban, hastaneye gitmemek için kurtarma ekiplerine bir süre direndi.

Rize’de iki gündür etkili olan yoğun kar yağışı tüm köy yollarını ulaşıma kapatırken Mustafa İsmail (78) ve Dursun Arda (40) isimli iki çoban Rize’nin Çayeli İlçesi Çeşme Köyü Salandos mevkiinde 200 büyük baş hayvan ile mahsur kaldılar.

KOAH-Kronik Obstüktif Akciğer Hastası olan Mustafa İsmail rahatsızlanınca Dursun Arda saat 12.00 sularında 112’yi arayarak yardım istedi. Yarım çağrısının ardından Rize Arama Kurtarma Ekibi bölgeye bir tim sevk etti. Tim 4 saat süren bir uğraşının ardından yaklaşık 1 metre karda 1 kilometre yürüyerek mahsur kalan çobanlara ulaştı. Kurtarma ekibini karşısında gören İsmail, hayvanlarının hayatta kalabilmesi için yanlarında kalması gerektiğini belirterek kurtarma ekipleri ile hastaneye gitmek istemedi.

basliksiz-1.gif

Kurtarma ekibinin ısrarı üzerine İsmail ekiple birlikte 1 km yürüdükten sonra ambulans ile RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ulaştırıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel