“Hastaneme Dokunma , Sağlığımla Oynama”

Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki bazı bölümlerin Yomra İlçesi'ndeki Kaşüstü Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne taşınmasına tepkiler devam ediyor.“Hastaneme Dokunma  , Sağlığımla Oynama Platformu” adına bugün Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nd

“Hastaneme Dokunma , Sağlığımla Oynama”

Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki bazı bölümlerin Yomra İlçesi'ndeki Kaşüstü Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne taşınmasına tepkiler devam ediyor.

“Hastaneme Dokunma  , Sağlığımla Oynama Platformu” adına bugün Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın açıklaması yapıldı.

Platform adına konuşma yapan Yıldız Czerwinski;

“Trabzon’umuzun olmazsa olmazı Numune Hastanemiz için bugün burada toplanmış bulunmaktayız. Numune Hastanesinin kapatılmaması için üç ay önce basın açıklaması düzenlemiş ve sonrasında yaptığımız basın açıklaması ile talebimizi kamuoyu ile paylaşmıştık. Konu ile ilgili olarak her geçen gün halkımızın duyarlılığı artmakta , hastanemizin akıbetine ilişkin sorular çoğalmaktadır. Halkımızın beklentisi hastanemizin en kısa zamanda tam teşekküllü bir niteliğe kavuşturulmasıdır”  dedi.

Czerwinski, bugüne kadar konu ile ilgili bir çok yere imzalı dilekçe gönderdiklerini dile getirerek sadece Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği tarafından Kemal İlter imzalı tek cümlelik yazılı bir cevap geldiğini dilekçenin Sağlık Bakanlığı’na gönderildiğini ifade etti.

Yıldız Czerwinski sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hastanemizin şehir içinde olması insanlarımız açısından son derece önemlidir. Hastanenin çok hızlı bir şekilde ulaşılabilir olması gerekmektedir. Sağlık en temel insan hakkıdır. Parasız , nitelikli , ulaşılabilir bir sağlık tüm insanlarımızın yurttaşlık hakkıdır ve sosyal devletin gereğidir. Bir an önce bu yanlıştan dönülmeli , halkımız daha fazla mağdur edilmemelidir “
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel