Hastanelere enerji tasarrufu projesi

Trabzon Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Mustafa Kasapoğlu, geliştirilen proje kapsamında hastanelerde enerji maliyetlerinin düşürülmesine yönelik olarak Ahi Evren Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde örnek bir çalışma b

Hastanelere enerji tasarrufu projesi

Trabzon Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Mustafa Kasapoğlu, geliştirilen proje kapsamında hastanelerde enerji maliyetlerinin düşürülmesine yönelik olarak Ahi Evren Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde örnek bir çalışma başlatıldığını belirtti.

“Kamu Özel Elele Enerji Verimliliğine Projesi” kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Kasapoğlu, artan enerji tüketimi, enerjinin verimliliği konusunda çalışmalar yapmayı zorunlu kıldığını ifade ederek, “1970-2006 yılları arasında Türkiye’nin enerji tüketimi yüzde 57 artış gösterirken, enerji üretimindeki artış yüzde 9,4 olarak kalmıştır. Artan enerji tüketimi, enerjinin verimliliği konusunda çalışmalar yapmayı zorunlu kılmıştır.Enerji verimliliği aynı kalitedeki konfor koşullarını daha az enerji kullanarak sağlamak olarak tanımlanmaktadır. Üretilen enerjinin yüzde 70-75’lik kısmının binalarda ve sanayide kullanıldığını düşünürsek enerji verimliliği adına dikkatleri binalara çekmek doğru olacaktır. Bu kapsamda binalar değerlendirildiğinde; enerji verimliliğindeki kara delikler israf, yalıtım yetersizliği, verimsiz ürün kullanımı, atıklar ve kayıplar olarak tesbit edilmiştir. Bu etkenler göz önünde bulundurularak 'sağlık tesislerinde enerji verimliliği uygulamaları' kapsamında ısıtma ve soğutma sistemleri, elektrik ve aydınlatma sistemleri, medikal cihazlarda enerji verimliliği, yeşil bina uygulamaları, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı, tıbbi atık ve çevre hizmetlerinin yönetimi ana çalışma konuları olarak belirlenmiştir.Sağlık Bakanlığı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile işbirliği içerisinde 'Kamu-Özel Elele Enerji Verimliğine Projesi'ni yürütmektedir. Bu proje kapsamında Sağlık Bakanlığı hastanelerinde enerji maliyetlerinin düşürülmesine yönelik olarak Ahi Evren Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde örnek bir çalışma başlatılmıştır. Bu proje kapsamında başlatılan tüm çalışmalar hızla devam etmektedir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel