Hasta yakınlarına eğitim verildi

Rize'de evde sağlık hizmetlerinden yararlanan hasta yakınlarına, hizmetin alınması ve hasta bakımı konusunda eğitim verildi. Rize Sağlık Müdürlüğü bünyesinde Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi tarafından organize edilen eğitim, Rize Sağlık Müdürl

Hasta yakınlarına eğitim verildi

Rize'de evde sağlık hizmetlerinden yararlanan hasta yakınlarına, hizmetin alınması ve hasta bakımı konusunda eğitim verildi.

 
Rize Sağlık Müdürlüğü bünyesinde Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi tarafından organize edilen eğitim, Rize Sağlık Müdürlüğü Eğitim Salonu'nda gerçekleştirildi.
 
Sağlık Müdür Yardımcısı Tekin Kızılhan, Şube Müdürü Yıldız Mete, Birim Sorumlusu Ayfer Bayraktar ve hemşire Yasemin Şahin, yatağa bağımlı hasta yakınlarına, evde sağlık hizmetlerinin uygulama ve işleyişi, alzheimerli hastaya yaklaşım ve bakım, yatak yarası oluşumunu engelleme, bakım ve tedavi gibi konularda bilgi verdi.
 
Kızılhan, burada yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanlığı tarafından, "Sağlıkta Dönüşüm" programı çerçevesinde başlatılan evde sağlık hizmetleri uygulamalarının Rize'de 2011 ocak ayından itibaren aktif olarak hizmet verdiğini belirterek, 4 hastane birimi, 1 ağız ve diş sağlığı merkezi birimi ile 12 toplum sağlığı merkezinde hizmetin devam ettiğini kaydetti.
 
Hizmetler çerçevesinde 4 bin 500 hastaya ulaşıldığını ifade eden Kızılhan,
 
"Hizmetten öncelikle yatağa bağımlı hasta grubu faydalanabilecek. Sağlık kuruluşuna gelebilen hasta grubu, hizmet kapsamında değildir. Acil durumlar, evde sağlık hizmeti kapsamında yer almamaktadır. Bu durumlarda 112 Ambulans Servisi ya da doğrudan sağlık kuruluşlarının acil hizmet veren birimlerine başvurulması gerekiyor" dedi.
 
Kızılhan, hizmete ulaşmak isteyenlerin aile hekimlerine, hastane evde sağlık hizmetleri birimlerine, toplum sağlığı merkezlerine ya da sağlık müdürlüğü koordinasyon merkezine bizzat giderek veya 444 38 33 nolu telefonu arayarak ulaşabileceklerini vuruladı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler