Hasan Karateke toprağa verildi

Sürmene'nin Yeniay beldesi sahilinde dün öğleden sonra meydana gelen olayda, Sürmene İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Hasan Karateke (16) ile arkadaşı Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Yusuf Uzun (15), sahilde serinlemek için denize girmiş, 2 arkadaş denizin da

Hasan Karateke toprağa verildi
Sürmene'nin Yeniay beldesi sahilinde dün öğleden sonra meydana gelen olayda, Sürmene İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Hasan Karateke (16) ile arkadaşı Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Yusuf Uzun (15), sahilde serinlemek için denize girmiş, 2 arkadaş denizin dalgalı olmasından dolayı bir süre sonra akıntıya kapılarak gözden kaybolmuştu. Vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen arama kurtarma ekiplerinin yaptığı çalışma sonucunda, Karateke'nin cansız bedeni denizden çıkartılmıştı. Ancak, Sahil Güvenlik, Acil Durum ve Afet Müdürlüğü ile deniz polisinin yaptığı aramalara rağmen Uzun'a ise ulaşılamamıştı.
 
Ekipler gece aramalara ara verirken, genç liselinin babası Mustafa ile annesi Dilek Uzun, gece boyunca deniz kenarında el fenerleriyle oğullarını aradı. Dün gece ara verilen çalışmalara Sahil Güvenlik, Acil Durum ve Afet Müdürlüğü ile deniz polisi ekiplerinin katılımıyla sabah saat 05.00 sularında yeniden başlandı. Yaklaşık 4 saat süren çalışmalar sonrası Uzun'un cansız bedenine ulaşıldı. Genç liselinin annesi ve babası oğullarının cansız bedeni denizden çıkartılırken sinir krizleri geçirirken, Uzun'un cenazesi, Sürmene Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. 
 
Öte yandan, Sürmene İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Hasan Karateke için, öğle namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı cenaze namazının ardından genç liselinin naaşı, toprağa verilmek üzere memleketi Rize'nin Pazar ilçesine gönderildi. Arkadaşıyla birlikte aynı kaderi paylaşan Sürmene Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Yusuf Uzun ise, yarın Yeniay beldesinde toprağa verilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel