Harşit çayı’ndaki arayış sürüyor

Erzurum Arama Kurtarma Birliği, Gümüşhane Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Kandaz’ın yakınları tarafından Harşit Çayı boyunca yapılan araştırmalardan bir sonuç elde edilemedi. Erzurum’dan gelen ekibin baraj gölünün başladığı noktalarda kenarlarda suya gire

Harşit çayı’ndaki arayış sürüyor

Erzurum Arama Kurtarma Birliği, Gümüşhane Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Kandaz’ın yakınları tarafından Harşit Çayı boyunca yapılan araştırmalardan bir sonuç elde edilemedi. Erzurum’dan gelen ekibin baraj gölünün başladığı noktalarda kenarlarda suya girerek yaptıkları çalışmalar, baraj gölünden getirilen araçlarla yapılan çalışmalar ve özel bir firma tarafından Trabzon’dan gönderilen Jet Ski yardımıyla yapılan aramalardan sonuç çıkmadı.

Olay yerinde İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, Torul Kaymakamı Şafak Gürçam ve Afet ve Acil Durum Müdürü Mesut Bayrak’la incelemelerde bulunan Vali Enver Salihoğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, çalışmaların devam ettiğini, sonuna kadar mücadelesini ve aramasına devam edeceklerini söyledi. Erzurum’dan ilave bir ekibin daha geleceğini belirten Vali Salihoğlu, ayrıca Rize Emniyet Müdürlüğü Sualtı Ekibine ait dalgıçların da yarın bölgede geniş katılımlı bir çalışma yapılacağını ifade etti. Vali Salihoğlu, en kısa zamanda cesedi bulup ailesini rahatlatmak istediklerini belirterek, “Ama manzara da çok iç açıcı değil. Bulanık su, görüş mesafesi yok. Tek tek ayakla veya çubuklarla kontrol etmek suretiyle arama yapılıyor. Sonuna kadar mücadelesini ve aramasına devam edeceğiz” dedi.

Çalışmalara katılanların çok yoğun bir çaba sarf ettiklerini, suyun ve havanın soğuk, çayda akıntının çok şiddetli olması gibi çeşitli olumsuzluklar olduğunu fakat sonucun olumlu olması için bütün güçleriyle çalıştıklarını kaydeden Vali Salihoğlu, gazetecilerin Torul Barajı’nın kapaklarının açılıp açılmamasıyla ilgili sorduğu soruya, ”Baraj kapakları açıldı. Zamanla biraz daha o durum değerlendirilebilir. Arkadaşlar yarın gezsin baksınlar. Yarın daha kalabalık bir ekip çalışması olacak. Ekip onu değerlendirir” diye cevap verdi.

Vali Salihoğlu, Harşit Çayı’nda 2005 yılında da buna benzer bir kazanın olduğunu ve kaybolan kişinin bulunamadığını da hatırlatarak titiz bir çalışma yaptıklarını sözlerine ekledi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel