Hangi ilçe daha çok kavgacı

Haber61.Net – Özel Haberi - Trabzon’da şiddet hemen hemen her köşe başında hakimiyetini korurken kente bağlı kırsal alana da sıçraması dikkatlerden kaçmadı. Hakaret, Tehdit, Darp ve hatta hatta cinayete kadar varan şiddet olaylarındaki artışın arkasında u

Hangi ilçe daha çok kavgacı

Haber61.Net – Özel Haberi - Trabzon’da şiddet hemen hemen her köşe başında hakimiyetini korurken kente bağlı kırsal alana da sıçraması dikkatlerden kaçmadı. Hakaret, Tehdit, Darp ve hatta hatta cinayete kadar varan şiddet olaylarındaki artışın arkasında uzmanlar hava değişikliğinin de sebep olduğunu ifade ediyorlar.

Trabzon’un tanınmış psikiyatri doktorlarından İrfan Coşkun,” Mevsimsel geçişler bu duruma neden oluyor.  Bahar ve son baharlar insanların sinirsel olarak etkiliyor. Bu nedenle dolayı şiddete artış oluyor ve Polis ve Jandarma karakolları doluyor.”dedi. 

Trabzon’un suç haritasına ilçe bazında bakıldığı zaman en fazla suç işlenen ilçe sıralamasında nüfus yoğunluğuna göre çiçeği burnunda yeni ilçe Ortahisar gözüküyor. Bu ilçeyi ikinci sırada takip eden ilçe ise; Akçaabat olurken üçüncü sırayı ise Of ilçesi işgal ediyor. Şiddet olaylarının arkasındaki sebeplerin ise fındık kabuğunu doldurmayan nedenler olduğu gözüküyor.

Geçtiğimiz hafta İlçelerde bulunan Jandarma ve Polis Merkezilerinin çıkan şiddet ,  suçlara müdahalesindeki sıralama ise şöyle;

1.      Ortahisar

2.      Akçaabat

3.      Of

4.      Maçka

5.      Araklı

6.      Arsin

7.      Sürmene

8.      Beşikdüzü

9.      Tonya

10.  Vakfıkebir

11.  Düzköy

12.  Şalpazarı

13.  Çaykara

14.  Köprübaşı

15.  Çarşıbaşı

16.  Yomra

17.  Dernekpazarı

18.  Hayrat

Olarak sıralamaya giriyor.

Şiddet dışında kırsal alanda en fazla görülen olay ise hırsızlık hadiseleri olurken bu olaylarda başı çeken ilçe ise Ortahisar ile Araklı olarak verilere yansıyor. İlçede en fazla yaşanan sorunun ise Türk Telekom’a ait iletişim kablolarının çalınması ve devlete ait binalara kaşı işlenen hırsızlıkların fazla olması gözüküyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler