Hamzalı işgal edildi

Vakfıkebir ilçesi Yalıköy beldesine bağlı Hamzalı köyünde yaşayan 30 hanenin böcek isyanı bir türlü çözülemiyor. Geçtiğimiz yıl kurt türüne benzer türeyen böceklerin köy halkının yaşamını olumsuz etkilemesi vatandaşları canından bezdirdi. Yetkililerden de

Hamzalı işgal edildi

Vakfıkebir ilçesi Yalıköy beldesine bağlı Hamzalı köyünde yaşayan 30 hanenin böcek isyanı bir türlü çözülemiyor. Geçtiğimiz yıl kurt türüne benzer türeyen böceklerin köy halkının yaşamını olumsuz etkilemesi vatandaşları canından bezdirdi. Yetkililerden de henüz bir netice elde edemeyen köy halkı, devletin ilgili kurumlarından yardım bekliyorlar. Yaz ayında çıkmaya başlayan böcekler temmuz ayından sonra kayboluyorlar. Gündüz böcekler bir arada top gibi duruyor, akşam olunca yayılmaya başlıyorlar. Daha çok nemli ve sulak yerlerde topluca bulunuyorlar.

KÖY HALKI TEDİRGİN

Geçen yıl Vakfıkebir Kaymakamlığı'na durumu bildirilmesinin ardından Trabzon'dan gelen yetkililerin "Biz bundan anlamayız" diyerek çekip gittiklerini ifade eden köyde yaşayan Ahmet Zeki Erdem, "Bu yıl da sıcaklar başlayınca tekrar çıkmaya başladılar. Evlerimizin içine kadar giriyorlar. Evlerimize giremiyoruz, yatamıyoruz. Yatmakta sıkıntı çekiyoruz. Çocuklarımız da sürekli tedirgin. Böcek ilaçları kullanıyoruz. Pek fayda etmiyor. Zararı var mı, yok mu diye yetkililerden bilgi almak istiyoruz" dedi.

UYKU UYUMUYORUZ

Hamzalı köyünde yaşayan Mustafa Öztürk ve eşi Ayşe Öztürk de, böceklerin yataklara kadar girdiklerini belirterek, her gün silip süpürmek zorunda kaldıklarını söyledi. Evin köşelerinde, tuvalet, banyo ve evin her yerine giren böcekleri süpürdükleri halde sürekli çoğaldıklarını ifade eden Öztürk ailesi, "Böceklerin devamlı arkası geliyor. Sabahleyin biraz çekiliyorlar ama çok da çekilmiyorlar. Yatıp sabaha kadar uyku uyumuyoruz. Çocuklarımız korkuyor. Sabah kalktığımızda yerler böcek dolu olduğu için basacak yer arıyoruz. Yemek yaparken daha çok zorluk çekiyoruz. Yemeğe üstten aşağı düşüyorlar. Akşamları rahat oturmak çok zor. Yetkili makamlara müracaat ettik. İnşallah bunun bir çaresini bulurlar" diye konuştular.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler