Hamsinin fiyatı cep yakıyor

Balıkçı tezgahlarının en ucuz balığının fiyatı, şimdilerde az olması sebebiyle tavan yaptı. Bol olduğu dönemlerde fiyatı 1 TL'ye kadar inen hamsi, şu günlerde tezgahların en pahalı balıklarından biri.Hamsi, Edirne'deki balıkçılarda 20 TL'den piyasa sunuld

Hamsinin fiyatı cep yakıyor

Balıkçı tezgahlarının en ucuz balığının fiyatı, şimdilerde az olması sebebiyle tavan yaptı. Bol olduğu dönemlerde fiyatı 1 TL'ye kadar inen hamsi, şu günlerde tezgahların en pahalı balıklarından biri.

Hamsi, Edirne'deki balıkçılarda 20 TL'den piyasa sunuldu. Balıkçı esnafından Hamza Köksoy, tezgahın en ucuz balığı olan hamsinin, şu anda 20 TL'ye yükseldiğini söyledi. Az çıkması sebebiyle fiyatının arttığını belirten Köksoy, ilerleyen zamanlarda düşeceğini kaydetti. Köksoy, "Hamsi, fakirin sofrasından eksik olmayan, tıpkı fasulye gibi bir şeydi. İlk defa bu kadar yükseldi. Bu balığın 20 TL olduğunu ilk defa görüyorum." dedi. Fiyatının uygun olması sebebiyle genellikle hamsi aldığını belirten bir kadın müşteri ise, "Hamsiye 20 lira verilmez ki. Fiyatı çok yüksek. Hiç yemem, 20 lira da vermem. Daha önce 7, 5, 3, hattâ 1 liraya bile aldık. Millet doya doya yedi. Millette para yok, nasıl yiyecek?" şeklinde konuştu. Başka bir müşteri de, "Mevsimine göre pahalı. Zamanında 1 liraya kadar düşmüştü. Fiyatı şaşırttı beni." dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel