Hamside müthiş fiyat!

Geçen günlerde satmaya hamsi bulamayan Ordulu balıkçıların tezgahları bu günlerde doldu taştı. Birkaç gün önce Ordulu balıkçılar hamsi avlamak için çıktıları Karadeniz’den elleri boş dönmelerinin ardından balık fiyatlarında yükseliş yaşandı. Bugün itibari

Hamside müthiş fiyat!

Geçen günlerde satmaya hamsi bulamayan Ordulu balıkçıların tezgahları bu günlerde doldu taştı. Birkaç gün önce Ordulu balıkçılar hamsi avlamak için çıktıları Karadeniz’den elleri boş dönmelerinin ardından balık fiyatlarında yükseliş yaşandı. Bugün itibari ile hamsinin yeniden ağlara vurması sonucu tezgahlar hamsi ile doldu. Hamsinin bol gelmesiyle birlikte birkaç gün önce 10-11-12 TL’ye satılan hamsinin fiyatı Ordu’da 3.5 TL’ye kadar geriledi.

Hamsinin 1-2 gün bulunmamasının fiyatları etkilediğini belirten 41 yaşındaki balıkçı Aydın Kılıç, hamsinin bir anda bol gelmesi ile fiyatların 3 TL’ye kadar gerilediğini söyledi. 2-3 gün önce satmaya hamsi bulamadıklarını ifade eden Kılıç, “Hamsi birkaç gündür Ordu’yu terk etmişti. 1-2 gün tezgahlarımız boş kaldı. Gelen bir kasa hamside 10-11 TL civarında satılarak hemen tükendi. Hamsi sıcaktan kaçmak için belli noktalarda bulunan yuvalara giriyorlar. Geçtiğimiz günlerde bunu yaşamış olabiliriz. Balıkçılar yerli hamsiyi kıyaya yakın alanlarda bolca tuttular. Hamsi bol gelince de 1-2 gün önceki fiyatlar iki katı aşağı çekildi. Hamsinin fiyatı 3.5 TL oldu” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler